Ukmergėje įsikūrė „Kalėdinis miestelis“

„Kalėdinis miestelis“ įsižiebė praėjusį šeštadienį, kartu su Ukmergės Kalėdų egle. „Kalėdinis miestelis“ įsižiebė praėjusį šeštadienį, kartu su Ukmergės Kalėdų egle.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Vienuolyno gatvėje, galerijoje „Broma“, įsikūrė mažųjų ukmergiškių ir jų mokytojų sukurta keramikos instaliacija „Kalėdinis miestelis“.

Jai panaudota per 600 įvairiausių miniatiūrinių molinių namelių, 7 tūkst. lempučių, daugybė eglišakių. Šis unikalus miestelis įsikūrė vos 18 kv. m ploto erdvėje.

Namelius teko kabinti ir statyti, o tam reikalingas medžiagas – rišti, kirpti, lankstyti. Instaliaciją kūrė ukmergiškė floristė-dekoratorė Erika Jakimavičienė.

Iš nuosavo miško jai prireikė atgabenti 3 automobilines priekabas eglių ir beržų šakų, ąžuolų žievių, samanų. Menininkė ne tik galerijos sienas, bet ir lubas padengė gamtinėmis medžiagomis, o visą šią erdvę apšvietė lempučių girliandų tinklu.

„Kalėdinio miestelio“ namelius daugiau nei mėnesį iš molio lipdė, glazūravo aštuonių mūsų rajono priešmokyklinių ir ikimokyklinių įstaigų bei specialiosios mokyklos ugdytiniai. Į kūrybinį procesą buvo įtraukti 4–6 metų amžiaus vaikai. Moliu bei glazūra juos aprūpino Ukmergės švietimo pagalbos tarnyba. Namelių gamybai prireikė daugiau nei 400 kg molio.

Ruošiantis projektui, mokymuose daug padėjo Ukmergės meno mokyklos Dailės skyriaus mokytoja Jolita Šlepetienė, kuri labai detaliai papasakojo apie darbo su moliu specifiką. Mokytojos pačios pabandė pagaminti namelius bei juos dekoruoti.

Kai vaikams buvo pasiūlyta dalyvauti kuriant kalėdinį šviečiantį miestelį, jie džiaugsmingai sutiko“, – sakė „Kalėdinio miestelio“ idėjos autorė, Ukmergės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Ramunė Bakučionienė.

Ši idėja jai kilo prieš metus. Tąkart vaikščiodama po šventiškai papuoštą miestą pagalvojo, kad ir Ukmergės darželinukai galėtų prisidėti prie kalėdinio miesto gražinimo. Pasak jos, visos rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigos su džiaugsmu palaiko visas iniciatyvas, kuriose bendromis pastangomis kuriamas grožis.

„Ukmergiškiai ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai žaisdami, kurdami  mokosi ne tik pagaminti gražius darbelius, bet ir skaičiuoti, matuoti, derinti ir lyginti formas, spalvas, priimti architektūrinius sprendimus. Mokosi kurti ir vertinti grožį.

„Kalėdinio miestelio“ tikslas vienas – sukurti žiemiškai šventišką ir labai savitą erdvę, kurioje norėtųsi praleisti kuo daugiau laiko. O vaikams tai ir galimybė ne tik surasti savo ar draugo darbelį, bet ir parodyti jį kitiems bei visiems kartu pasidžiaugti bendru rezultatu. Kadangi nameliai labai įspūdingi, gražūs, jau dabar svarstome, kaip jiems sukurti ,,antrą gyvenimą“, – teigė R. Bakučionienė.

„Kalėdinis miestelis“ įsižiebė praėjusį šeštadienį, kartu su Ukmergės Kalėdų egle. Jį galima aplankyti bet kuriuo paros metu kalėdinių švenčių laikotarpiu. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų