Spausdinti šį puslapį

Vyrą apiplėšti bandęs ukmergiškis bus teisiamas 7 kartą

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje ukmergiškis R. Š. kaltinamas plėšimu ir vagyste.

Pernai spalio mėnesį jis atėjo į garbaus amžiaus vyriškio butą Ukmergėje. Šeimininko paprašė pinigų, tačiau pastarajam atsisakius jų duoti, pastūmė ir puolė mušti. Pensininkui šaukiant pagalbos, užpuolikas pabėgo.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad ukmergiškis nuo šio asmens nukentėjo nebe pirmą kartą. Manoma, kad rugsėjo pradžioje R. Š. atėjo į nukentėjusiojo namus ir, šeimininkui matant, pagrobė piniginę, kurioje buvo 10 eurų, pensininko pažymėjimas ir nuolaidų kortelės.

Kaltinimai dėl vagystės iš namų ir kėsinimosi apiplėšti pareikšti ne kartą anksčiau už vagystes ir smurtinius nusikaltimus teistam, laisvės atėmimo bausmę už nužudymą atlikusiam R. Š. Nukentėjusysis jį pažinojo iš matymo, matydavo elgetaujantį, kartais duodavo maisto ar pinigų.

Septintojo teismo nuosprendžio 40-metis R. Š. laukia suimtas. Jam gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 6-erių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmams.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)