Spausdinti šį puslapį

Neįgaliesiems skirtas užvažiavimas į muziejų uždarytas

Pradėjo trupėti pagrindinių laiptų plytelės.  Skaistės Vasiliauskaitės-Dančenkovienės nuotr. Pradėjo trupėti pagrindinių laiptų plytelės. Skaistės Vasiliauskaitės-Dančenkovienės nuotr.

Ukmergiškė atkreipė dėmesį į STOP juosta užtvertą neįgaliųjų įėjimą į Ukmergės kraštotyros muziejų.

Sakė, jog akivaizdžiai matyti, kad kai kurios plytelės sutrupėjusios. „Juk pastatas dar visai neseniai renovuotas, o jau reikia taisyti“, – stebėjosi gyventoja. Ji norėjo sužinoti, ar įėjimas bus suremontuotas.

Skaitytojams priminsime, kad 2014–2016 m. vyko pastato rekonstrukcija, kurios bendra vertė siekė 1,2 mln. eurų. Pirmo etapo metu buvo suremontuota pastato išorė – sutvarkytas fasadas, uždengtas naujas stogas, pakeisti langai ir durys. Taip pat aplink pastatą įrengtos drenažo ir lietaus kanalizacijos sistemos, sutvarkyti inžineriniai tinklai. Antras etapas apėmė pastato vidaus pritaikymo muziejaus reikmėms darbus. Taigi, nuo rekonstrukcijos pabaigos lauko plytelės teatlaikė vos penkerius metus. Ar ne tiek, kiek duodama garantija darbams?

Ukmergės kraštotyros muziejaus direktorė Violeta Reipaitė sakė, kad įėjimas atitvertas dėl lankytojų saugumo. „Matyt, buvo nekokybiškai sudėtos plytelės. Šią žiemą jos pradėjo lūžinėti, trupėti, todėl buvo nurinktos. Nelygia danga nėra kaip užvažiuoti ar nuvažiuoti. Kita  vertus, įėjimą atitvėrėme ir dėl slidumo“, – kalbėjo V. Reipaitė. Direktorė informavo, kad problema pristatyta rajono savivaldybės administracijai ir šiuo metu kartu ieškoma sprendimo. Jos žiniomis, garantinis laikotarpis jau yra pasibaigęs. Direktorė tikisi, kad, kai tik leis oro sąlygos, ištrupėjusios plytelės bus pakeistos naujomis.

Įstaigos vadovė sakė, kad tai – jau ne pirmas atvejis, kai tenka daryti remontą atnaujintame pastate. Anksčiau remonto prireikė dviem evakuaciniams išėjimams ir teko pakeisti dvejus laiptus: vienus, vedančius į Pilies, kitus – į Vilniaus gatvę. Šį pavasarį, vardan lankytojų saugumo, ketina sutvarkyti pagrindinius laiptus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)