Spausdinti šį puslapį

Sukčiai naudoja ir senas apgavysčių schemas

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė

Asta KROGERTIENĖ.

Sukčiai sugalvoja įvairių naujų sukčiavimo būdų, tačiau nereikia pamiršti, jog naudoja ir senas schemas.

Ne taip seniai buvo labai populiarus sukčiavimo būdas, kai paskambinę senyvo amžiaus žmonėms sukčiai apsimesdavo giminaičiais, kurie pateko ar patys tapo eismo įvykių kaltininkai. Sukėlę žmonių išgąstį, iš jų išviliodavo solidžias sumas pinigų. Informacija apie tokius sukčiavimus buvo skelbiama įvairiuose informaciniuose šaltiniuose. Tad kurį laiką tokių sukčiavimų atvejų jau nebuvo. Deja, nusikaltėliai vėl sėkmingai griebiasi „patikrintų“ schemų.

Sausio 22 d., apie 16.30 val. 85-erių metų Ukmergės gyventojai į laidinį telefoną paskambino moteris. Skambinančioji pirmiausia paklausė močiutės: „ar pažinai mane“. „Taip, taip, Jolita…“, – atsakė močiutė. To pakako, kad skambinusioji įsijaustų į giminaitės Jolitos vaidmenį, o ukmergiškė patikėtų apsimetėle. „Giminaitė“ pasakojo, neva padarė avariją, sužalojo žmogų, kuriam sutrenkta kaukolė, prašė paskolinti pinigų. Išsigandusi senolė sutiko paskolint 1000 eurų. Netrukus atvyko giminaitės „pažįstamas“, kuriam ukmergiškė padavė 1000 eurų. Jam išvykus, paskambino savo dukrai, papasakojo, kas nutiko ir tik tuomet suprato, kad ją apgavo sukčiai.

Ukmergės r. policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 1 d.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)