Trečdalis porų aukso žiedus maino ne kartą

Amžinieji įžadai ne visada – amžini.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Amžinieji įžadai ne visada – amžini. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Praėjusiais metais Ukmergėje buvo įregistruotos 153 santuokos ir sudaryti 97 santuokų nutraukimo įrašai. Lyginant penkerių ir senesnių metų duomenis, matyti, kad santuokų skaičius sparčiai mažėja.

Deja, ištuokų  mažėja vos keliomis per metus.

Skaičiai byloja, kad, santuokai nenusisekus, vis daugiau žmonių bando iš naujo: ne pirmą kartą pernai tuokėsi net 54 moterys. 7 iš jų – trečią kartą. Ne pirmą kartą aukso žiedus savo išrinktosioms ant piršto movė ir 50 vyrų. 4 iš jų – trečią kartą.

Ukmergės rajono savivaldybės Personalo, civilinės metrikacijos ir dokumentų valdymo skyriaus vedėjo pavaduotoja civilinei metrikacijai Regina Jackūnienė pasakojo, kad iš pernai įregistruotų 153 santuokų 47 įtrauktos į apskaitą.

Užsienyje registruotų santuokų buvo 16. Mūsų kraštiečiai tuokėsi Norvegijoje, Ukrainoje, Vokietijoje, Airijoje, Baltarusijoje, Čekijoje, Italijoje, Indonezijoje, Gruzijoje, Jungtinėje Karalystėje, Kazachstane, Maroke ir Šveicarijoje.

Bažnyčioje susituokė 31 pora. Populiariausios šiam sakramentui pernai buvo Veprių, Ukmergės Šv. apaštalų Petro ir Povilo, Pašilės, Taujėnų bažnyčios.

Amžini įžadai taip pat duoti Vidiškių, Pabaisko, Ukmergės Švč. Trejybės ir Siesikų bažnyčiose.

Patraukliausias mėnuo santuokoms registruoti pernai buvo liepa – žiedus sumainė 38 poros. Rugpjūtį susituokė 28, birželį – 20 ir rugsėjį – 15 porų.

Civilinės metrikacijos skyriuje susituokė 106 poros. Iš jų 16 – jaunavedžių pasirinktose vietose. 6 poros tuokėsi Taujėnų dvare, 5 – Krikštėnų dvare. Taip pat santuokos registruotos kaimo turizmo sodybose „Šinkūnų malūnas“, „Ilgajis“, „Aleksandrava“, kempinge „Šventupė“ ir privačioje valdoje Želvos seniūnijoje, Karališkių kaime.

Vedėjo pavaduotoja R. Jackūnienė informavo, kad santuokos buvo registruojamos ne tik šeštadieniais, bet ir darbo dienomis.

Šeštadieniais įregistruotos 68 santuokos, penktadieniais – 20, ketvirtadieniais – 4, trečiadieniais – 2, antradieniais – 12.

Jauniausias jaunikis pernai buvo sulaukęs 21-ų metų, vyriausias – 69-erių, jauniausia nuotaka – 19-os, vyriausia – 63-ejų metų.

Dažniausiai tuokėsi gimusieji 1990 m., 1992 m., 1994 m., 1991 m. ir 1993 m. vaikinai ir 1992 m., 1994 m., 1996 m., 1997 m. ir 1995 m. gimusios merginos.

Dažniausias amžiaus skirtumas tarp sutuoktinių – nuotakos jaunesnės už jaunikius nuo 5 iki 10 m. (27 poros). Dviejų porų amžiaus skirtumas – nuotakos jaunesnės už jaunikius 20 m.

Susituokė 12 porų, kuriose nuotakos vyresnės už jaunikius nuo 5 iki 10 metų. 5 porų amžiaus skirtumas – nuotakos vyresnės už jaunikius nuo 11 iki 15 metų.

Pernai penkios poros registravo santuokas su buvusiais sutuoktiniais. Susituokė 3 našlės ir našlys.

Pavardės formą, nenurodančią šeiminės padėties, pasirinko 31 nuotaka, dvigubas pavardes – prie savo pavardės prijungiant sutuoktinio pavardę – 6 moterys, mergautines pasiliko 2.

7 moterys pasiliko ikisantuokines pavardes, kitų tautybių vyrų pavardes ėmė 12.

Pavardes su tradicine su lietuviška galūne po santuokos pernai pasiliko 95 moterys.

Mūsų pilietės tuokėsi su Vokietijos, Airijos, Bulgarijos, Gruzijos, Italijos, Kanados, Norvegijos, Palestinos, Rusijos, Šveicarijos ir Ukrainos  piliečiais.

Vyrai registravo santuokas su Baltarusijos, Latvijos ir Ukrainos pilietėmis.

Ketinantiesiems registruoti santuokas užsienio valstybėse pernai išduota 14 pažymų, patvirtinančių kliūčių sudaryti santuokas nebuvimą.

Jau tradicija tapo jauniesiems įteikiamas Ukmergės rajono mero sveikinimas. Per metus jaunavedžiams įteikti 106 tokie sveikinimai.

Pasak Personalo, civilinės metrikacijos ir dokumentų valdymo skyriaus vedėjo pavaduotojos, pernai sudaryti 97 santuokų nutraukimo įrašai: remiantis teismo sprendimais, nutrauktos 93 santuokos; įtrauktos į apskaitą 4 ištuokos, įregistruotos užsienyje.

Santuokų nutraukimo metu turėtų bendrų vaikų skaičius – 72. Po santuokų nutraukimo 16 moterų susigrąžino iki santuokų turėtas pavardes. Jauniausia išsituokusi moteris – 25-erių metų, vyriausia – 73-ejų, jauniausias išsituokęs vyras – 27-erių, vyriausias – 85-erių.

Santuokoje vos iki 2 metų gyveno ir pernai išsituokė 8 poros. Daugiausia porų – 26 – pernai išsituokė po kartu gyventų nuo 6 iki 10 metų ir nuo 26 iki 35 m. – 21.

Daugiausia ištuokų įregistruota spalio (15), gruodžio (10), vasario, gegužės ir rugpjūčio (po 9) mėnesiais, o mažiausia – kovą (4).

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų