Didesnis susidomėjimas druska, degtukais, žvakėmis

Ukmergiškiai produktus perka ir sau, ir paramai Ukrainai. Ukmergiškiai produktus perka ir sau, ir paramai Ukrainai.

Situacijai dėl karo Ukrainoje toliau aštrėjant, mūsų gyventojai skuba apsirūpinti tam tikromis prekėmis.

Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė pasakojo, kad pirmiausia pajuto druskos poreikį. Kooperatyvas prekiauja ukrainietiška druska ir pastebima, kad šią savaitę kai kuriose parduotuvėse jos pritrūko. „Užsakėme papildomas kelias paletes“, – pasakojo kooperatyvo direktorė.

Pasak jos, daugiau nei vidutiniškai dabar nuperkama degtukų, kruopų, makaronų. Dar vienas šiam laikui neįprastas pirkinys – žvakės. Jas anksčiau masiškai pirkdavo tik artėjant mirusiųjų atminimo dienoms.

„Visų prekių turime, tiekimo problemos tikrai nejaučiame“, – patikino direktorė. 

Jos teigimu, rusiškų prekių jų tinklo parduotuvėse beveik nėra. Šiomis dienomis buvo užsilikusi tik rusiška degtinė. Naujų rusiškų prekių jau seniai neužsakoma – bendraujama tik su ukrainiečių gamintojais.

Reaguojant į savaitės pradžioje girdėtus pasisakymus apie neva išaugusį grynųjų pinigų poreikį, tikino, kad kaimų parduotuvėse to nepajuto – grynintis pinigų žmonės tikrai nesuskubo.

„Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo duonos kepykla dėl dabartinės situacijos duonai kepti reikalingos produkcijos nepristigs“, – ramino kooperatyvo vadovė. Duonos tešlai naudojami daugiausia lietuvių gamintojų produktai – lietuviški miltai bei įvairūs pagardai, pavyzdžiui, kmynai.

A.Andrikonienė pasakojo, kad kooperatyvas prisideda prie mūsų savivaldybės renkamų aukų Ukrainai ir ragina kitus tai daryti. Taip pat yra pasiruošę suteikti prieglobstį nuo karo bėgantiems ukrainiečiams. Kooperatyvas turi ne vieną nenaudojamą pastatą mieste ir kaimuose, kurie tiktų žmonių apgyvendinimui. Kai kuriuose tereikėtų atlikti kosmetinį remontą. Galėtume ne tik apgyvendinti, bet ir įdarbinti žmones“, – sakė A. Andrikonienė.

Šalies žiniasklaidoje skelbiama, kad didžiuosiuose prekybos centruose šiuo metu populiariausiomis prekėmis tapo įvairios kruopos, konservai, didelės talpos vandens buteliai.

Pastebėta, kad su analogiška situacija jau buvo susidurta ir pandemijos pradžioje.

Skelbiama, kad kai kurių prekių pardavimai išaugo elektroninėse parduotuvėse.

Tarp iš Ukrainos eksportuojamų prekių vardijami įvairūs saldainiai, šokoladai, karamelės ir vafliai, pomidorų padažai ir pastos, įvairių rūšių aliejus, alkoholis, chalva, saulėgrąžos, druska, majonezas. 

Didieji prekybos tinklai yra skelbę, kad iš savo lentynų išėmė visus rusiškos ir baltarusiškos kilmės produktus. Tiesa, šios prekės ir ligi šiol užėmė labai mažą dalį visų produktų – nesiekė net vieno procento.

Lietuvoje žmonės dabar raginami pirkti ukrainietiškas prekes. Anot prekybininkų,  jų pardavimai išaugo, bet atskirti, ar dėl to, kad tai – ukrainietiški produktai, ar dėl karo, – sudėtinga.

Trečiadienį, apsilankius prekybos centruose, į akis krito tuščios kruopų bei konservų lentynos. Nesimatė ir druskos, žvakių, o paklausus apie degtukus, darbuotoja tikino, kad juos, kaip ir druską, žmonės išnešė pirmiausia.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų