24 valandos skaitymo – už Ukrainą

Skaitomi tekstai liudijo apie ukrainiečių kovas už laisvę.  Dainiaus Vyto nuotr. Skaitomi tekstai liudijo apie ukrainiečių kovas už laisvę. Dainiaus Vyto nuotr.

Tai nebuvo teatralizuotas skaitymas, kuriam ruoštasi iš anksto – tiek idėjos iniciatoriai, tiek prisijungusieji tekstus matė pirmą kartą.

Performanso dalyviai budėjimo metu atsisakė maisto bei miego. Galvojant apie minimalų poilsį, planuota skaityti su trumpomis pertraukomis, tačiau jų daryti neprireikė. Prie akcijos prisijungė daugiau ukmergiškių, kurie taip pat skaitė, o kai kurie net liko budėti per naktį. Tad skaitymas nenutrūkstamai tęsėsi visas 24 valandas.

„Jausti prisijungiančiųjų palaikymą mums buvo labai svarbu. Ačiū kiekvienam, atėjusiam paskaityti. Jūsų pamaina mums suteikė jėgų“, – sakė teatro nariai.

Budėjimo metu, kaip vienybės su ukrainiečiais simbolis, buvo deginamos natūralaus vaško žvakelės, kurias renginiui išliejo ir padovanojo psichologė Jurgita Vasiliauskienė.

Taip pat visą performanso laiką buvo pinama dvispalvė – mėlynos ir geltonos spalvų – juostelė. Per naktį nupinta 3,5 metro juostos, kurią teatralai ketina perduoti dabar kovojančiam už Ukrainos laisvę savo nariui ukrainiečiui, pernai savanoriavusiam Ukmergėje. Natūralios vilnos siūlus akcijai padovanojo UAB „Litwool“.

Norintieji galėjo stebėti tiesioginę transliaciją. Žiūrinčiųjų buvo ir naktį.

Fotografijos klubas „Pozityvas“ performanso metu teatro erdvėje surengė ukrainiečių fotografų darbų parodą „Padėka iš Ukrainos“, skirtą lietuviams Kovo 11-osios proga, atsidėkojant už paramą šiuo metu. Ekspozicijoje – vaizdai iš prieškarinės ir karo niokojamos Ukrainos.

Pasak performanso rengėjų, 24 valandas trukusiu budėjimu jie norėjo išreikšti paramą ukrainiečiams, pasakyti, kad yra kartu visą laiką – tiek dieną, tiek naktį – seka informaciją ir pasiruošę padėti. Taip pat paskatinti visuomenę aukoti į jau paskelbtas humanitarinę pagalbą teikiančių organizacijų sąskaitas ar padėti kitais būdais, kaip kas gali.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų