Praėjimai bendro naudojimo patalpose turi būti neužkrauti daiktais. Praėjimai bendro naudojimo patalpose turi būti neužkrauti daiktais.

Įvykius Ukrainoje stebintys gyventojai svarsto, kur patys galėtų slėptis karo atveju. Viena iš tokių vietų – daugiabučių namų rūsiai, tačiau, deja, neretai jų bendro naudojimo patalpos užverstos įvairiu šlamštu.

UAB Ukmergės butų ūkis administruoja apie 240 daugiabučių namų mieste ir kaimuose. Bendrovės direktorius Raimondas Baltaduonis sakė, kad daugumos namų rūsiai neatitinka nei priešgaisrinių, nei sanitarinių, nei civilinės saugos reikalavimų. Šiuo metu namų, kur nieko netvarkius būtų galima laikinai slėptis karo atveju, – vos vienas kitas.

Nemažai gyventojų bendro naudojimo rūsių patalpose laiko įvairius savo daiktus. „Į rūsius suneša baldus, plytas, padangas, dėžes ir kitus daiktus, kurių nenaudoja, bet galbūt laiko vertingais.

Užstato jais praėjimus. Kartais kaupia degius ar pūvančius daiktus, šiukšles. Tai kelia pavojų visam namui“, – sakė R. Baltaduonis. 

Direktorius informavo, kad įmonė rengia rekomendacijas, kaip sutvarkyti rūsius. Namų vadybininkai tikrina, kurių namų rūsius reikia tvarkyti. Artimiausiu metu tų daugiabučių namų skelbimų lentose bus iškabinti raginimai susitvarkyti, nurodant terminą.

„Jei namai iki nurodyto laiko nesusitvarkys, tų namų bendro naudojimo patalpas sutvarkysime mes, organizuosime atliekų išvežimą ir utilizavimą. O gyventojai gaus sąskaitas už suteiktas paslaugas“, – pranešė R. Baltaduonis.

Manoma, kad tvarkingame daugiabučio namo rūsyje nelaimės atveju, jei tektų slėptis, galėtų sutilpti to namo gyventojai.

Kai kurie namai turi bendras patalpas – sales, kur vyksta susirinkimai. Tačiau – ne visi. Daugelyje namų patalpos išdalytos sandėliukais ir privatizuotos. Tai – gyventojų nuosavybė, o į privataus turto tvarkymą ir naudojimą įmonė nesikiša.

Beje, šlamštu apkrauti daugiabučių namų rūsiai – didelė grėsmė ir gaisro atveju.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Dainius Vyšniauskas priminė, kad pagal bendrąsias gaisrinės saugos taisykles daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose draudžiama bendrojo naudojimo laiptinėse, koridoriuose, avariniuose išėjimuose laikyti degias medžiagas ir daiktus, trukdančius žmonių evakavimuisi gaisro atveju; savavališkai įrengti pertvaras; užtverti, užkrauti praėjimus rūsiuose.

Tarnybos viršininkas akcentavo, kad rūsiuose ir cokoliniuose aukštuose draudžiama laikyti degias medžiagas ir preparatus, sprogstamąsias ir kitas pavojingas medžiagas.

Iš rūsių langų prieduobių turi būti išvalytos šiukšlės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų