Besilaukiančioms karo pabėgėlėms – gimdyvių krepšeliai

VšĮ Ukmergės šeimos centras pradėjo teikti nemokamas paslaugas nuo karo Ukrainoje nukentėjusiems asmenims, besilaukiančioms ir vaikus iki 6-erių metų auginančioms šeimoms.

Kovo 21 d. duomenimis, Ukmergės rajone yra 3 besilaukiančios karo pabėgėlės. Kaip informuoja Ukmergės šeimos centras, moterų nėštumo laikotarpiai – nuo 15 savaičių iki 8 mėnesių. Taip pat iš Ukrainos yra atvykę 6 kūdikiai ir 21 ikimokyklinukas.

Kadangi vis atvyksta naujų žmonių, informacija sistemoje nuolat atnaujinama, o skaičiai tikslinami.

Šeimos centras būsimoms mamoms ukrainietėms artimiausiu metu įteiks po „Gimdyvės krepšelį“, kur bus visi būtiniausi reikmenys vykstant gimdyti bei susilaukus kūdikio. „Gimdyvių krepšelius“ pateikė VšĮ „Mediapressa“, su kuria įstaiga bendradarbiauja jau metus. Šeimos centras taip pat prisideda prie šių krepšelių turinio pildymo.

Per centrą besilaukiančias bei naujagimių susilaukusias ukmergiškių šeimas pasiekia VšĮ „Mediapressa“ parengti leidiniai „Nėštumo kalendorius“ ir „Kūdikio dienoraštis“.

Šeimos centro vadovė Jurgita Vijūnė yra visuomeninio depresijos po gimdymo prevencinio projekto „Mama mums rūpi“ ambasadorė, o įstaiga prisideda prie projekto vystymo Ukmergės rajone.

Norintieji ir galintieji paremti iš Ukrainos atvykusias nėštukes, kūdikius bei ikimokyklinukus raginami kreiptis į Šeimos centrą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų