Spausdinti šį puslapį

Už viešojo tualeto paslaugas teks mokėti

Viešasis tualetas veikia ir sutemus. Tačiau, nesusimokėjus, iš jo išeiti gali ir nepavykti. Viešasis tualetas veikia ir sutemus. Tačiau, nesusimokėjus, iš jo išeiti gali ir nepavykti.

Balandžio 1-ąją rajono savivaldybės taryba renkasi į neeilinį posėdį. Jame svarstys klausimą dėl miesto viešojo tualeto apmokestinimo. 

Pilies parke įrengus prabangų naują viešąjį tualetą, reikalingos lėšos šios įstaigos išlaikymui ir priežiūrai. Dėl pagausėjusių lankytojų srautų, kurie, atšilus orams, dar ženkliai padidės, tualete būtina palaikyti švarą ir tvarką.

Siūlomas vienkartinis tualeto mokestis – nuo 2 eurų. Jis bus renkamas automatizuotai, jau pasinaudojus paslauga, priklausomai nuo nuleisto vandens kiekio. Nenuleidus vandens, suveiks signalizacija. Nesumokėjus mokesčio iš tualeto nebus galima išeiti. Jau pakabinta lenta, kurioje rašoma, kad tokiu atveju reikia skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Tiesa, apskaitos aparatas brangus – kainuoja 10 tūkst. Eur. Tikimasi, kad investicijos atsipirks per penkerius metus.

Į bilieto kainą įskaičiuota elektra, darbuotojo, kuris valys patalpas, darbo užmokestis, tualetinis popierius, muilas bei rankų dezinfekcinis skystis.

Tualeto priežiūrą ketinama pavesti miesto seniūnijai. Klausimas jau apsvarstytas komitetuose ir prieštaravimų nesukėlė. Tačiau galutinis sprendimas bus priimtas tarybos posėdyje. 

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)