Ukmergiškiai jau greitai stenduose galės pamatyti unikalius mūsų miesto žemėlapius. Ukmergiškiai jau greitai stenduose galės pamatyti unikalius mūsų miesto žemėlapius.

Renovavus miesto centrą, jo erdvėse atsirado keletas naujų informacijos sklaidos vietų. Tai – informaciniai stendai Kęstučio aikštėje bei informacinis paviljonas „Hobis“ Vilniaus gatvėje.

Naujuosiuose stenduose bus skelbiama ukmergiškiams ir miesto svečiams aktuali informacija. Arčiau kraštotyros muziejaus esančiame stende bus viešinama šios įstaigos informacija apie muziejaus ekspozicijas, parodas, renginius. Kitame Kęstučio aikštės stende – informacija apie kultūrinius, sportinius, socialinius renginius.

Kai renginiai nevyks, stendas bus užpildytas unikaliais ukmergiškės menininkės sukurtais žemėlapiais. Būtent jais Ukmergė gali didžiuotis, kaip išskirtiniu mūsų senamiesčio ženklu.

Žemėlapiai taip pat kabės ir informaciniame paviljone Vilniaus gatvėje, šalia naujųjų laiptų į Pilies parką.

Žemėlapius sukurti užsakęs rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyrius norėjo, kad jie būtų parengti kūrybiškai ir juose atsispindėtų svarbiausi akcentai. Pasak skyriaus vedėjo pavaduotojos Lolitos Gerulskienės, norėjosi, kad jie būtų meniški ir derėtų prie mūsų senamiesčio. Šią idėją pavyko įgyvendinti bendradarbiaujant su ukmergiške menininke.

Žemėlapius kūrusi Vaida Adomavičiūtė akvarele nupiešė kiekvieno lankytino objekto miniatiūrą. Dviejuose žemėlapiuose pristatomas Ukmergės senamiestis ir „Dvarų žiedas“. 

Senamiesčio žemėlapyje išskirti du maršrutai. Kalbančios skulptūros pažymėtos plunksnele, o dainuojantys balandžiai – pieštais balandžiais. V. Adomavičiūtė nupiešė skirtingų veislių, kokios aptinkamos Lietuvoje, balandžių paveikslėlius. Ateityje jie gali tapti atvirukų, magnetukų ar kitų turistus dominančių smulkmenų paveikslėliais.

„Kekso“ paveikslėliu išskirtos meno galerijos. Taip pat pažymėtos ir parkavimo aikštelės su jose nupieštais automobiliais.

 „Dvarų žiedo“ žemėlapyje pristatomi aštuoni mūsų rajono dvarai. Ne tik nupieštos jų miniatiūros, bet ir pateikiama informacija.

Paviljone „Hobis“ yra trys stendai. Čia, be jau minėtų maršrutų, bus galima rasti ir dviračių bei pėsčiųjų takų maršrutus – jų mūsų rajone yra devyni.

Žemėlapiai jau atiduoti leidyklai ir tikimasi, kad artimiausiu metu jie papuoš miestą. Vienas iš žemėlapių taps ir rajono savivaldybės metų ataskaitos leidinio viršeliu.

Paviljono erdvėje ketinama kabinti kelionių magnetukus, kurie dabar renkami. Renkant magnetukus, tikimasi pasiekti Lietuvos, o gal ir pasaulio rekordą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų