Jonavos ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyrius laukia gimdyvių

Besilaukiančioms moterims neretai iškyla klausimas, kurioje ligoninėje ar skyriuje sulaukti mažylio atėjimo į pasaulį, kad pirmasis mažylio kvėptelėjimas būtų sklandus, būtų užtikrinta visapusiška mamytės ir naujagimio priežiūra.

Kadangi, vykstant sveikatos apsaugos reformai, akušerijos paslaugos yra koncentruojamos Vilniuje, Kaune, mažylio belaukiantiems tėvams dažnai tolimas važiavimas kelia problemų, yra nepatogus, artimiesiems sunku aplankyti gimdyvę.

Kviečiame pasinaudoti Jonavos ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriaus paslaugomis, kuriame visą parą teikiamos gimdymo, nėštumo patologijos ir ginekologijos sveikatos priežiūros paslaugos. Šiame skyriuje dirba aukštos kvalifikacijos gydytojai akušeriai-ginekologai, kurie nuolat tobulinasi dalyvaudami konferencijose ir stažuotėse Lietuvoje ir užsienyje. Skyriaus vedėja I. Grušaitė-Vanagienė bei gydytoja akušerė-ginekologė N. Balasevičienė vertinamos pacienčių dėl profesionalumo, malonaus bendravimo, skiriamo nuolatinio dėmesio.

Būsimas mamytes kviečiame susipažinti su skyriaus personalu, aplinka, kadangi skyriuje veikia akušerijos dienos stacionaras, kuriame, prireikus, nėščiosios gali lankytis kasdien ir aptarti rūpimus klausimus. Dienos stacionare stebima nėščiosios ir vaisiaus būklė, atliekami visi reikalingi tyrimai, įskaitant ultragarso, taikomas gydymas, suteikiamos pilnavertės konsultacijos, sudaromos visos sąlygos, kad moteris jaustųsi saugi viso nėštumo ir būsimo gimdymo metu.

Gimdymo palatose yra visa reikalinga įranga tam, kad gimdymas vyktų sklandžiai ir saugiai. Gimdyvė ir ją lydintis artimas asmuo gimdymo palatoje gali būti kartu viso gimdymo metu. Gimdymo skausmo malšinimui gimdyvė gali pasinaudoti gimdymo palatoje esančia didele vonia, „Gymnic“ kamuoliu bei pasirinkti jai patinkančią padėtį. Gimdyvės pageidavimu taikomas nuskausminimas, prireikus taikoma epidūrinė analgezija (visą parą). Moteriai pageidaujant, gali būti naudojama muzika, aromaterapija. Gimdymo metu gimdyvės ir vaisiaus būklė stebima kvalifikuotos medikų komandos, prireikus, operacinėje dirbantis personalas bei gydytojai anesteziologai yra pasirengę kuo skubiau atlikti cezario pjūvio operaciją ar kitą reikalingą intervenciją. Pagimdžiusios mamytės guli atskirose atnaujintose palatose kartu su savo naujagimiais. Šeimai pageidaujant, naujagimio priežiūrai gali likti ir vaikelio tėtis. Palatose veikia televizija bei belaidis ryšys. Po gimdymo suteikiama visa reikalinga pagalba moterims bei naujagimiams, gimdyvės mokomos ir skatinamos natūraliai žindyti.

Ginekologijos padalinyje atliekamos plataus spektro ginekologinės operacijos. Didžioji dalis ginekologinių operacijų atliekamos endoskopiniu bei vaginaliniu būdu, todėl dauguma moterų išvyksta namo tą pačią dieną. Skyriuje pacientės gydomos dėl nesivystančio nėštumo, nenormalių kraujavimų iš gimdos, polipų, miomų, nevaisingumo, endometriozės, kiaušidžių cistų, lyties organų slinkimo, šlapimo nelaikymo ir kitų patologijų.

Pasikonsultuoti su gydytoju akušeriu-ginekologu galima telefonu (8 349) 69112.

Laukiame atvykstant.

Užs. Nr. 264

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+15 # Xe 2022-04-22 16:17
Tuoj Ukmergej nieko neliks,Janickas su sutve baigia viska isnaikint. :-x :-x :-x
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # taryba 2022-04-24 08:21
siulau turėti bendrą irgi keliems rajonams. koks skirtumas kur reprezentuoti, be dirbti gi ..tarkim pagelaziuose. kaip idėja jums?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Taip 2022-04-24 14:37
Puiki ideja :-)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų