Šešuolių ežero lankytojams – naujas lieptas

Į ežerą veda naujas lieptas. Į ežerą veda naujas lieptas.

Šią vasarą šešuoliškiai ir iš toliau atvykstantys Šešuolių ežero lankytojai galės džiaugtis nauju lieptu ir naujais lauko baldais. Lieptas jau nutiestas, netrukus stovės ir naujas stalas su dviem suolais.

Šešuolių seniūnė Jolanta Lukšienė sakė, kad medieną seniūnija pirko, ją atgabenti padėjo vietos ūkininkai, o lieptą ir baldus gamina seniūnijos ūkvedys bei visuomenei naudingą veiklą vykdantys asmenys.

Ankstesniais metais remontavo, taisė senuosius baldus, bet mediena per laiką dėl oro sąlygų poveikio susidėvi, tad šiemet nutarė pagaminti naujus.

Pasak seniūnės, vasarotojų prie Šešuolių ežero ir kitose seniūnijoje esančiose maudymosi vietose tikrai netrūksta. „Apie poilsiautojus galima spręsti pagal šiukšles, – kalbėjo J. Lukšienė. – Jas rinkti tenka po kiekvieno savaitgalio. Šį ežerą mėgsta ir šeimos su mažais vaikais, ir žvejai, ir atvažiuojantys  iš kitur poilsiautojai. Vieta, kai karšta, lankoma dažnai.“

Nors prie ežero yra įrengta šiukšliadėžė, tenka tvarkyti ir aplinką.  Šiukšlių, pasak seniūnės, nebūna labai daug, tačiau nesinori, kad jos kauptųsi ir trauktų kitus šiukšlintojus.

Iš senojo liepto medinės dalies paruoštos malkos laužavietei. Jos, seniūnės teigimu, skirtos visiems poilsiautojams. „Pastebėjome, kad kai kurie, neatsivežę savų malkų, ima laužyti baldus ir juos kūrenti. Miškelio arti nėra, o ir pjūklą ar kirvį ne kiekvienas vežiojasi. Tad malkų stengiamės kiekvieną sezoną parūpinti visose maudynių vietose“, – sakė J. Lukšienė.

Be Šešuolių ežero seniūnijos teritorijoje dar yra Mateikiškių ir Kazimieravos tvenkiniai, prie kurių taip pat yra maudymosi vietos su poilsio zonomis ir jose įrengtomis laužavietėmis. Seniūnė informavo, kad pernai, pritraukus projektines lėšas, Kazimieravos tvenkinyje taip pat buvo įrengtas lieptas.

Prie Šešuolių ežero pernai vyko Joninių šventė. Anksčiau ji vykdavo Liaušiuose, o šešuoliškiai vietoje nešvęsdavo. Tačiau po karantino buvo pasiilgę renginių ir nutarė surengti savo šventę. Ar ji vyks ir šiemet, dar nežinia. „Jeigu bendruomenė norės rengti savo jėgomis ir rodys iniciatyvą, seniūnija palaikys ir pagelbės“, – sakė seniūnė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų