„Nemokamai tik sūris spąstuose“

Policija gana dažnai gauna pranešimų, kad atvykęs nepažįstamas asmuo (dažniausiai įvardijama romų tautybė) siūlo nusipirkti prekių.

Iškvietus policiją, pardavėjas kaip mat pasišalina.

Ukmergės policijos komisariatas skelbia, kad analizuojant sukčiavimus, pastebima, jog 90 proc. atvejų žmogaus dėmesys sulaikomas būtent pasiūlius kažką įsigyti pigiau ar beveik nemokamai. Tad reikėtų labai gerai įsidėmėti patarlę: „Nemokamai tik sūris spąstuose.“

Policija pataria: jei įmanoma, venkite bendrauti su tokiais pardavėjais, kuo greičiau nutraukite kontaktą, nesudarykite su jais sandorių, nesigundykite nei pirkti, nei apžiūrinėti prekes.

Turėtume būti budrūs ir atsargūs, elgdamiesi su nežinomais „gero norinčiais“ žmonėmis, bandančiais atlikti „gerą darbą“. Nepasitikėkite nepažįstamais žmonėmis. Jei matote, kad neaiškūs tipai kažką pardavinėja, kvieskite policiją.

Gyventojai, išeidami iš namų, turi užrakinti duris. Vyresniems žmonėms būtina paaiškinti, kad sukčiai dažnai prisidengia tiek įvairių tarnybų atstovais, tiek ir nuo karo pabėgusiais asmenimis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų