Pykdo gatvių lopymo kokybė

Pavasariais pasipila klausimai dėl gatvių tvarkymo – redakcijoje sulaukėme ne vieno skambučio, dėl duobių lopymo skirtingose miesto vietose.

Vienos taksi firmos vairuotojas piktinosi, kad duobės išpjaunamos abiejose gatvės pusėse, nepaliekant pravažiavimo. „Stoties gatvė visa išpjaustyta, duobės aštrios, nėra kaip apvažiuoti. Prieš tai tvarkė Deltuvos ir Ramygalos gatves, bet vienoje gatvės pusėje vyko darbai, o kitą pusę paliko. Kodėl negali ir kitų gatvių taisyti tokiu pačiu principu?“ – klausė vyriškis. Labiausiai jį piktina tai, kad neretai duobės išpjaunamos ir paliekamos neužlygintos kelioms dienoms.

Tulpių gatvės gyventojas sakė, kad jį siutina darbų kokybė: „Remontininkai gatvėse grybus sodina. Primeta į duobę asfalto, pereina paviršiumi su vibratoriumi ir palieka kauburį.“ Taip esą tvarkė Dirvonų, Trakų gatves, tas pats – ir visoje Ukmergėje. Tai esą parodo, kad valdžiai miesto tvarkymas nerūpi.

Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė sakė, kad miesto gatves lopo rangovas UAB „Ukmergės versmė“. Seniūnas paaiškino, kad pirma tvarkoma viena gatvės pusė, o paskui kita tik tais atvejais, kai nėra galimybės važiuoti kitu keliu. Jeigu yra kitas kelias, kuriuo galima apvažiuoti tvarkomą gatvę, tada frezuojamos abi gatvės pusės iš karto. Taip esą efektyviau ir pigiau.

Dėl Stoties gatvės sakė: „Stoties gatvė tokia siaura, kad vienas duobės kraštas vienoje gatvės pusėje, kitas – kitoje. Tvarkyti atskirai būtų nelogiška.“

Dėl Trakų gatvės seniūnas atkreipė dėmesį, kad ankstyvą pavasarį buvo atliktas žiemos tvarkymas šaltu asfaltu. Tai – visai kita technologija, nei lopymas karštu asfaltu, kuris vykdomas dabar. Visgi nebus frezuojamos jau užtaisytos duobės, net jei ir liko kauburių. Dabar bus lopomos tik šiuo metu esančios duobės. Pasak seniūno, Trakų gatvėje yra viena nedidelė atkarpa, kur išdaužų tiek daug, jog nebeverta lopyti. Tačiau ji nuolat palyginama greideriu. Laukiama, kada baigsis Linų gatvės remontas, tada, pasak seniūno, Trakų gatvė bus projektuojama asfaltuoti.

Pasidomėjus, iki kada šiemet planuojama užbaigti gatvių lopymo darbus, Ž. Dirsė sakė, jog tai priklausys nuo įvairių faktorių – oro sąlygų, medžiagų tiekimo. „Gatvėms lopyti naudojamas kitos rūšies asfaltas, nei tiesimui. Prioritetas teikiamas gatvių tiesimui reikalingo asfalto gamybai, todėl ne visada iš karto galima gauti reikiamą kiekį asfalto, skirto lopymui“, – sakė seniūnas. Pasak jo, jeigu nebus jokių trukdžių, visos miesto gatvės turėtų būti sulopytos iki Miesto šventės ar birželio pradžios. Darbus vykdyti planuojama tokiu eiliškumu: pirmiausia – Trakų, Malkų, po jų – Krekšlių kvartalo, tada – Kauno, Vytauto ir Kareivinių gatvių, vėliau – Gėlių kvartalo ir galiausiai – Pašilės rajono gatvių.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # Zero 2022-05-17 22:04
O Vilniaus gatvė kada?Ar ten viskas stiklo lygumo?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Grynais 2022-05-18 08:25
damokekit, proporcingai busto plotui :-* :-* :-*
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Kazys 2022-05-18 09:12
Skaitau ir negaliu atsistebėti? Na kiek ga,ina žmonės laikyti kvailiais??Kokia kokybė?Kasdien važiuoju Vilties, Trakų gatvėmis. Apie ką kalba seniūnas?Ar pačiam , gerb Žilvinai neima juokas iš kometaro? Suprantu, algą gauti gerai, bet nors pasiteisinimų tokių nerašykite. Aišku juokiatės paskaitę, o kaip su...sąžine? Benrai čia ji ne prieko- paprasčiausiai nėra.,.. O mokesčius irgi galim nemokėti , nes "neapsimoka"..durnių, pažaduku, tvarka.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų