Spausdinti šį puslapį

Mano, kad kaimynė savo vaikais nesirūpina

Į redakciją paskambinusi vieno Ukmergės daugiabučio gyventoja pasakojo apie savo kaimynės elgesį.

Mano, kad ji nesirūpina dviem mažamečiais savo vaikais. Jos bute dažnai lankosi vyrai, skamba muzika ir triukšmas. Kaimynams teko matyti, kai tos moters draugas tampė už skvernų moters mažametę dukrą. Tai vyko lauke, stebint aplinkiniams.

Pasakojo, kad apie tai buvo pranešta Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai. Jos darbuotojai esą išsikvietė motiną „ant kilimėlio“. Tačiau pokalbio metu ji išsigynė, neigė kaimynų parodymus.

Esą taip buvo ir anksčiau – kaimynai praneša, o ji viską paneigia. Tikina, kad į butą tikrintojai ateina iš anksto apie tai įspėję. Tuomet moteris „įkalčius“ paslepia, svečius išprašo, butą sutvarko.

Pasakojo, kad ta šeima yra socialinių darbuotojų priežiūroje – rizikos grupėje. Bet, kaimynų manymu, veda prastą gyvenimo būdą. Teiraujasi, kodėl pas ją tarnybos lankosi įspėjusios apie patikrinimus. Ar negalėtų griežčiau kontroliuoti?

Sako, kad, sužinojusi apie kaimynų skundą, moteris jiems grasino.

Šį klausimą pateikėme vaiko teisių gynėjams. Į jį atsakė Vilniaus apskrities vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Baranauskienė.

„Vaiko teisių gynėjų tikslas – rūpintis geriausiais vaikų interesais, kad vaikai augtų biologinėse šeimose, būtų užtikrinti fiziniai ir emociniai jų poreikiai. Šeimai susidūrus su sunkumais, ji nėra kontroliuojama, šeimai teikiama reikalinga pagalba. Jūsų minima šeima noriai priima pagalbą, stengiasi įveikti sunkumus. Jai sudarytas konkretus pagalbos planas, stebima, kaip šeima numatyto plano laikosi“, – teigiama atsakyme. 

Žadama, kad artimiausiu metu pagalbos planas šeimai bus peržiūrėtas, jeigu pasirodys, jog teikiamų paslaugų šeimai nepakanka, jos bus papildytos arba pakeistos kitomis.

Visuomenei dėkojama už pilietiškumą ir prašoma nebūti abejingus. „Jeigu įtariate, kad vaikas patyrė bet kokios rūšies smurtą ar galimai buvo pažeistos kitos jo teisės, praneškite apie tai telefonu 112 arba informuokite Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos teritorinio skyriaus specialistus.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)