Spausdinti šį puslapį

„Saulutė“ gyvuoja jau pusę amžiaus

Šventei ruošėsi visa „Saulutės“ bendruomenė.  Daivos Zimblienės nuotr. Šventei ruošėsi visa „Saulutės“ bendruomenė. Daivos Zimblienės nuotr.

Ukmergės vaikų lopšelis-darželis „Saulutė“ pasitiko solidų veiklos jubiliejų – mažieji ukmergiškiai šioje švietimo įstaigoje ugdomi jau 50 metų.

Lopšelis-darželis „Saulutė“ įsteigtas 1972-aisiais Dukstynos mikrorajone. Įstaigoje dirba 46 darbuotojai – auklėtojos, padėjėjos, virėjos. Iš jų 24 – pedagogai.

Įstaigos direktorė Gvida Rinkevičienė sako, kad vaikų tikrai netrūksta, netgi netalpina visų norinčiųjų. Šiemet įstaigą lanko 183 ugdytiniai, tarp jų – iki dešimties yra vidutinių ir didelių specialiųjų poreikių turintys vaikai. Veikia vienuolika grupių: trys ankstyvojo, šešios ikimokyklinio ir dvi priešmokyklinio amžiaus.

„Saulutę“ lanko ir trys ukrainiečiai. Pasak G. Rinkevičienės, bendravimas – tikrai ne problema, nes jie yra labai socialūs, komunikabilūs.

Įdarbinta viena ukrainietė – auklėtojos padėjėja, savo šalyje taip pat dirbusi darželyje. Ji uoliai mokosi lietuvių kalbos.

„Saulutėje“ įgyvendinama Žemės ūkio ministerijos inicijuota ekologinio maitinimo programa.

Nuo praėjusio rugsėjo vaikai maitinami ekologišku maistu. Įgyvendinama vaisių ir daržovių bei pieno produktų vartojimo skatinimo programa. Siekiama, kad vaikai ugdytųsi sveiko maitinimosi įpročius.

Lopšelis-darželis priklauso respublikinei ikimokyklinių įstaigų darbuotojų asociacijai „Sveikatos želmenėliai“. Vykdomi savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus inicijuoti projektai: „Mažųjų judėjimo džiaugsmas“ ir „Virtualių aplinkų diegimas socialinio emocinio ugdymo tobulinimui“.

Jubiliejų mininti įstaiga susiduria ir su iššūkiais. Pastatas renovuotas tik iš dalies – apšiltintas iš išorės, atnaujintas stogas, langai. Tačiau vidinėms patalpoms remonto labai reikia. Būtina atnaujinti grupes, bendrojo naudojimo patalpas. Virtuvės įranga nors ir nauja, valgyklos, kurioje valgo vaikai, patalpos nesuremontuotos.

Kitas iššūkis – ikimokyklinio ugdymo pedagogų ir specialiųjų pedagogų trūkumas. Šiuo metu dirba visi reikiami pedagogai, tačiau kam nors išeinant į ilgalaikes atostogas ar iš darbo, surasti pamainą būna labai sunku.

Kaip sakė direktorė, tikrasis įstaigos gimtadienis – kovo 19-oji. Tačiau, ruošiantis švęsti, dėl pandemijos laukta pavasario, kad galėtų susirinkti visa bendruomenė.

Jubiliejaus proga lopšelio-darželio bendruomenę pasveikino Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas, administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Lolita Gerulskienė.

Meras padėkojo už vieną iš sudėtingiausių ir sunkiausių darbų – darbą su vaikais. „Visa jūsų darželio aplinka atspindi čia dirbančių žmonių nuoširdumą, jūs esate gerasis pavyzdys, kaip nuosekliai, kantriai ir atsakingai ugdyti mažąsias asmenybes“, – sakė R. Janickas.

Savivaldybės atstovai direktorei G. Rinkevičienei įteikė gėlių puokštę, vaikams – didžiulį saldainių saldainį, o visai bendruomenei – Ukmergės miesto vėliavą bei skyrė lėšų įsigyti modernų šiltnamį.

„Saulutę“ pasveikino ir buvusi ilgametė įstaigos vadovė Zita Šembergienė, Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvas, padovanojęs kiekvienai grupei ir kolektyvui po keksą. Bendruomenė už dovaną atsidėkojo piešiniais, kurie papuoš duonos parduotuvę.

Susirinkusiuosius linksmino žavusis kapitonas Flintas (Saulius Vilius Bartaška).

Direktorė pasidžiaugė, kad, ruošiantis šventei, aplinką puošė ne tik vaikai su pedagogais, bet ir administracija, ir net valgyk-los darbuotojos. O iš aplinkinių daugiabučių gyventojų sulaukta padėkų už praskaidrintą nuotaiką.


Gali būti aktualus lauko darželis

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)