Miesto šventėje grupė „Requiem“ skambės kitaip

Tomas Krivickas Miesto šventės koncerte žada dainuoti ir ukrainietiškai. Tomas Krivickas Miesto šventės koncerte žada dainuoti ir ukrainietiškai.

Miesto šventėje grupė „Requiem“ skambės kitaip

Amsterdame gyvenantis roko grupės „Requiem“ lyderis Tomas Krivickas šiuo metu yra parvykęs į Ukmergę – įrašinėja dainas naujam albumui bei ruošiasi Miesto šventės koncertui. Jame muzikantas žada ir staigmenų.

Ukmergiškis T. Krivickas jau vienuolika metų su šeima gyvena Nyderlandų sostinėje Amsterdame. Kartu su žmona Rima augina du vaikus – keturiolikmetę dukrą Mirą ir dvylikos metų sūnų Danielių.

Rima yra ir grupės „Requiem“ vadybininkė. Namuose Amsterdame T. Krivickas turi įsirengęs savo garso įrašų studiją ir užsiima kūryba. Tris dienas per savaitę jis dirba parduotuvėje.

Tačiau šiuo metu T. Krivicką galima sutikti Ukmergėje, muzikos klubo „Rockmergė“ studijoje, kur su grupe „Requiem“ jis ruošiasi mūsų Miesto šventės koncertui.

Ar ilgam grįžote, kur dabar apsistojote?

Apsistojau pas grupės narį Kasparą, o kai norisi ramybės ir vienatvės arba kai priverčia aplinkybės (pavyzdžiui, Kasparui susirgus) gyvenu „Laurentroom“, su kuriais bendradarbiaujame.

Buvau grįžęs prieš tris mėnesius. Dabartinė viešnagė truks 21 dieną. Mūsų tikslas – naujo grupės „Requiem“ albumo įrašymas. O dabar dar ir ruošiamės koncertui. Dirbame sąžiningai ir daug. Repeticijos vyksta kasdien. Jei negali susirinkti visa grupė, tai susirenkame, kas gali, ir repetuojame kiekvienas savo dalį.

Koks bus naujasis grupės albumas ir kada jo galima tikėtis?

Albume bus dešimt–dvylika dainų. Jį įrašyti tikimės per vasarą, o išleisti –  rudenį. Negaliu Ukmergėje būti nuolat. Dėl darbo ir šeimos turiu kartais sugrįžti į Amsterdamą.

Ar jau galvojate apie albumo pristatymo turą?

Apie pristatymą kalbėti dar anksti. Kai bus išleistas albumas, tada bus ir turas.

Kokios temos skambės naujame albume?

Karas Ukrainoje ir gyvenimas toli nuo tėvynės lemia tai, kad albumas bus patriotinis. Du trečdaliai dainų – apie Lietuvą, meilę tėvynei, partizanus. Jame – ir Maironio poemos žodžiai, ir Pauliaus Širvio eilės apie lietuvišką beržą.

Kaip gimsta naujos dainos?

Kūrybinio proceso metu naudoju visus instrumentus – klavišinius, styginius, mušamuosius, vokalą. Pats kuriu ir žodžius, ir muziką. O kai daromas įrašas, kiekvienas grupės narys atlieka savo dalį: Haroldas – gitara, Mindaugas – bosine gitara, Kasparas – mušamaisiais, Laura – pritariantysis vokalas.

Kas bus Miesto šventės koncerto vinis?

Palaikymas Ukrainai. Paprastai neatliekame koverių (perdirbtų dainų). Tačiau šiame koncerte jų bus net trys ir du iš jų – ukrainietiškų dainų. Tam specialiai mokiausi ukrainiečių kalbos. Koncertą pradėsime ir užbaigsime palaikymu Ukrainai, kurioje dabar vyksta karas. Trečias koveris skambės koncerto viduryje. Kas tai – tegul bus žiūrovams staigmena.

Be to, į kiekvieną grupės koncertą pasikviečiame svečių. Šįsyk su mumis akordeonu gros Sigitas Lobė.

Priminsime, kad grupės „Requiem“ koncertas vyks šeštadienį, gegužės 28-ąją, 22:30 val. didžiojoje scenoje prie kultūros centro.

***

Grupė „Requiem“ susikūrė 1994-aisiais Ukmergėje. Tuo metu jos branduolį sudarė T. Krivickas (Psichas), Marius Šniras ir Vaidas Kaselis (Kuosa). Pirmasis grupės albumas, pavadinimu „Niekam nežinomi žmonės“, buvo išleistas 1998-aisiais. Antrasis, „Tavo zona“, – 2001-aisiais. Labiausiai grupė išgarsėjo hitu „Aš nupirksiu tau namą“, kurį išleido 2000-aisiais.

Dabar rengiamas albumas „Patriotas“ bus trečiasis. Grupėje be T. Krivicko groja Haroldas Liumparas, Mindaugas Praninskas, Kasparas Ramonas, pritaria Laura Rakauskaitė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų