Spausdinti šį puslapį

Mieste prasidėjo šienapjūtė

Ne visi plotai pasiekiami traktoriumi – tenka šienauti rankomis.  Dainiaus Vyto nuotr. Ne visi plotai pasiekiami traktoriumi – tenka šienauti rankomis. Dainiaus Vyto nuotr.

Artėjant miesto šventei, intensyviai tvarkomos ir gražinamos erdvės. Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė papasakojo, kad šią savaitę darbai vyksta visu pajėgumu. Šienaujamas piliakalnis, Pilies parkas bei kiti plotai, aikštės ir skverai puošiami gėlėmis ar daugiamečiais augalais.

Piliakalnį, Pilies parką, upės šlaitus palei pėsčiųjų taką šiemet šienauja UAB Ukmergės butų ūkis. Kol kas darbai atliekami daugiausia rankiniu būdu – nešiojamosiomis žoliapjovėmis, o kur galima – traktoriuku. Tačiau netrukus Pilies parko vejose šį darbą iš žmonių perims trys robotukai, įsigyti kaip savivaldybės turtas. „Jie jau nupirkti, infrastruktūra darbui parengta, – sakė seniūnas. – Dar liko įsigyti draudimo ir stebėsenos, siekiant apsaugoti robotukus nuo vagystės ar sugedimo, paslaugas.“

Vis tik šlaitus ir toliau teks šienauti rankomis. Tai – sudėtingas darbas, reikalaujantis papildomų saugumo priemonių.

Yra erdvių, kurių priežiūrai paslauga nenupirkta, ir jas tvarko ne samdyta įmonė, o pati seniūnija.

Pasak Ž. Dirsės, šie plotai nedideli, tačiau jų daug, tad išvardyti būtų sudėtinga.

Naujomis gėlėmis netrukus sužydės Vienuolyno gatvė, Kęstučio aikštė priešais savivaldybės pastatą. Ilgamečiai augalai, kurie po žiemos nesužaliavo, bus atsodinti kitais.

Vazonų liks tiek, kiek yra. Naujų neplanuojama pirkti. Kadangi aikštėje prie kultūros centro bus įrengta didžioji scena, kurioje vyks pagrindiniai koncertai, o kitoje pusėje gatvės bus įkurti prekybininkų paviljonai ir šurmuliuos mugė, šios erdvės gėlių vazonais nebus puošiamos. Pasak seniūno, ankstesniais metais dėl didelio žmonių srauto juos tekdavę laikinai patraukti.

Besižvalgant po miestą matyti, kad erdvės ne tik tvarkomos, bet ir puošiamos įvairiais atributais. Vienuolyno aikštėje jau plevėsuoja spalvotos vėliavėlės, o priešais savivaldybę jau galima fotografuotis prie šviečiančio užrašo „Ukmergė“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)