Avansu mokėdami už prekes rizikuojate būti apgauti

Policija skelbia, kad pastaruoju metu viena dažniausiai pasikartojančių sukčiavimo formų – avansinis mokėjimas už prekes.

Skelbimų portaluose talpinami melagingi skelbimai apie pigiau nei rinkos kaina parduodamas prekes ir prašoma pervesti išankstinį mokėjimą (avansą). Asmuo prekės negauna, o po kurio laiko skelbimas pašalinamas.

Parduodamos prekės gali būti įvairios: drabužiai ir avalynė, transporto priemonės, jų dalys ir aksesuarai, nekilnojamasis turtas, maistas, baldai, buitiniai prietaisai... Asmenų patirtos žalos dydžiai siekia nuo keliasdešimt iki kelių tūkstančių eurų.

Gegužės 13 d. Ukmergės gyventojas rado skelbimą, kad parduodamas „Logitech G29“ vairo komplektas. Pardavėjas prisistatė Manto vardu, paprašė pervesti pinigus už prekę į draugo sąskaitą. Pirkėjas sumokėjo 135 eurus, tačiau prekės negavo.

Apie kitą sukčiavimą policijai pranešta gegužės 24 d. Ukmergiškis feisbuke rado skelbimą apie parduodamą akumuliatorinį smūginį suktuvą „Dewalt DCF 899“. Susisiekė su pardavėju, suderėjo kainą ir į nurodytą sąskaitą pervedė 103 eurus. Tačiau jau kitą dieną pardavėjas dėl prekės išsiuntimo nebebendravo, į žinutes neatrašė, prekės neišsiuntė ir pinigų negrąžino.

Šiuos sukčiavimus aiškinasi Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnai.

Policija pataria:

- neveskite avansinių mokėjimų asmenims, kurių nepažįstate;

- pirkite tik iš patikimų internetinių parduotuvių;

- jeigu perkate iš privačių asmenų, pinigus perduokite tik gavę ir patikrinę ar apžiūrėję siūlomą prekę;

- atkreipkite dėmesį į kitų pirkėjų atsiliepimus ir įvertinimus;

- prieš atlikdami mokėjimą, elektroninėje erdvėje paieškokite informacijos arba atsiliepimų apie vykdomos veiklos subjektų reputaciją;

- būkite ypač atsargūs, jeigu yra naudojamos užsienio šalių bankų sąskaitos ar prašoma pinigus pervesti į kito asmens banko sąskaitą. Tokiu atveju rekomenduojame susilaikyti nuo pirkimo.

Įsiminkite, kad pervesdami pinigus nepažįstamiems asmenims, rizikuojate likti ir be prekės, ir be pervestų pinigų. Nepraraskite budrumo!

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų