Trečius metus iš eilės „Po skambančiu ąžuolu“ kino mylėtojų lauks gero kino vakarai po atviru dangumi.

Tai – vienas iš Ukmergės kultūros centro vykdomo projekto „Kinas+“ renginių ciklų. Prieš dvejus metus buvo rodomi lietuviškos kino klasikos, praėjusiais metais geriausi „Kino pavasario“ filmai, o šią vasarą žiūrovų dėmesio laukia aktualioji dokumentika.

Pirmasis kino vakaras „Po skambančiu ąžuolu“ vyks birželio 16 d. 22 val. Šis vakaras skirtas maestro Vytauto Kernagio atminimui. Po trumpos muzikinės ir animacijos programos 22.30 val. bus parodytas dokumentinis režisieriaus Andriaus Lekavičiaus kino filmas „Kernagis“. Tai – vieno garsiausių visų laikų Lietuvos artistų išpažintis. Tai – visos jo kartos dienoraštis. Ir liudijimas, kad nepakeičiamų yra.

Tradiciškai gero kino vakarai vyks kas antrą ketvirtadienį visą vasarą. Žiūrovai galės pamatyti geriausią Metų ilgametražį dokumentinį filmą „Šuolis“ (rež. Giedrė Žickytė), skirta pagerbti Mariupolyje nužudytą režisierių Mantą Kvedaravičių, ir pažiūrėti jo filmą „Mariupolis“, režisierės Marijos Stonytės filmą „Švelnūs kariai“. Vienas vakaras bus skirtas ir Jono Meko 100-mečiui.

Organizatoriai žiūrovus kviečia pasirūpinti šiltesne apranga. Esant nepalankioms oro sąlygoms, kino vakarai vyks kultūros centro salėje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų