Spausdinti šį puslapį

Ukmergiškiai vienijasi bendram tikslui

Buriamo kraštiečių susitikimo dalyviai. Buriamo kraštiečių susitikimo dalyviai.

Po platų pasaulį ar įvairias šalies vietas išsibarstę Ukmergėje gimę, užaugę ir tam tikrą savo gyvenimo atkarpą čia praleidę žmonės tvirtina, kad jų širdis amžiams padalyta į dvi dalis: viena pusė lieka gimtajame krašte, o kita – ten, kur šiuo metu yra įsikūrę.

Artėjančios garbingos Ukmergės miesto sukakties – 690-ojo gimtadienio – proga rajono savivaldybė pakvietė visus jungtis į savo kraštui neabejingųjų bendruomenę.

Į raginimą burtis į Kraštiečių bendruomenę atsiliepė per 50 žmonių. Tiek jų užpildė interneto tinklalapyje www.ukmerge.lt  skelbiamą anketą.

Vasario 24-ąją planuotas pirmasis kraštiečių susitikimas per nuotolį, deja, buvo atidėtas dėl tądien Rusijos pradėtų karo veiksmų Ukrainoje.

Virtualiai į bendruomenę norintys burtis ukmergiškiai susitiko balandžio mėnesį.

Ukmergės miesto šventės metu, gegužės 28 d., vyko pirmasis susitikimas Ukmergės kraštotyros muziejuje. Susirinkusieji aptarė bendruomenės veiklos kryptis, idėjas, išsirinko bendruomenės vedlius.

Buriamos Kraštiečių bendruomenės vairas buvo patikėtas Vaidutei Sakolnikienei – aktyviai ukmergiškei muziejininkei. Į iniciatyvinę grupę įtraukti visi tąkart į susitikimą atėję: Dalė Steponavičienė, Sigitas Čirba, Svetlana Sinkevičienė, Antanas Linkevičius, Liucija Dzigienė, Juta Rakauskaitė, Dainius Puišys, Rima Boškevičienė, Asta Leonavičienė, Ingrida Krikštaponienė, Greta Krikštaponytė, Janina Žvikevičienė.

Pasaulio anykštėnų bendrija – puikus tokios organizacijos pavyzdys. Jau du dešimtmečius gyvuojančioje Pasaulio anykštėnų bendrijoje žmonės visi kartu dirba savo kraštui.

„Buvome susitikę su vienu iš Pasaulio anykštėnų bendrijos įkūrėjų – Tautvydu Kontrimavičiumi, kuris papasakojo apie šios bendrijos veiklą, pasiūlė galimus tokios bend-ruomenės įteisinimo klausimus. Savivaldybės administracija visokeriopai stengsis padėti šiai naujai organizacijai startuoti, burti bei didinti Kraštiečių bendruomenės narių skaičių“, – sakė Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja D. Steponavičienė.

Susitikime sulaukta ir konkrečių pasiūlymų. Vilniuje gyvenantis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Choro dirigavimo katedros profesorius D. Puišys patikino, kad pats asmeniškai ne vieną savo pažįstamą kraštietį informavo apie buriamą Kraštiečių bendruomenę. „Labai norėtųsi geranoriškai paaktyvinti į šią bendruomenę įsilieti mūsų jaunimą. Jie turėtų būti visa ko branduolys. Nors, galbūt, geografiškai jie šiuo metu yra ir kitur, tačiau su Ukmerge yra susiję per savo tėvelius ar senelius“, – kalbėjo D. Puišys.

Kitas jo pasiūlymas – Ukmergės jubiliejui suorganizuoti grandiozinį renginį „Ukmergiškiai ir jų draugai – miestui“. „Tam jau dabar reikėtų surinkti informaciją, kokie visose meno srityse dirbantys žmonės yra susiję su Ukmergės rajonu. Ne tik muzikantai, atlikėjai, aktoriai, bet ir dailininkai, literatai“, – teigė jis.

Dar pasiūlė surasti gerą kompozitorių bei paprašyti jo Ukmergės jubiliejui sukurti rimtą, miestą ir kraštą reprezentuojantį kūrinį didžiosioms scenoms, kuris galėtų būti atliekamas įtraukiant ir Ukmergės meno mokyklos ar kultūros centro kolektyvus.

„Manau, kad tam nereikėtų kviestis ir ypatingų bei žinomų šalies atlikėjų – žvaigždžių, o tik kraštiečius profesionalus, kurie čia gimė, mokėsi, gyveno. Aš tuo degu ir manau, jei suskubtume ir išgrynintume, tai tikrai nėra per vėlu tai padaryti“, – kalbėjo D. Puišys.

„Gal tie, kurie, negalėjo atvykti į susitikimą, turės dar kažką pasiūlyti. Juk jei bus garvežys, atsiras ir vagonų. Norisi tikėti, kad kiekvienas išeivis iš Ukmergės, kur jis dabar bebūtų, didžiuosis, jog priklauso savo gimtojo krašto bendruomenei ir yra jos ambasadorius savo dabartinėje gyvenamojoje vietoje“, – vienas per kitą vardijo susirinkusieji.

Turite puikių ir įgyvendinamų pasiūlymų artėjančiam Ukmergės miesto 690-ies metų jubiliejui? Rašykite, siūlykite el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., norite prisidėti prie Kraštiečių bendruomenės kūrimo, susisiekite su V. Sakolnikiene tel. 8 604 08873 arba el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)