Ukmergės globos centro kolektyvas festivalyje Klaipėdoje. Ukmergės globos centro kolektyvas festivalyje Klaipėdoje.

Ukmergės globos centras – vienas iš 66 Lietuvoje veikiančių globos centrų, besirūpinančių vaikais, netekusiais biologinių tėvų globos.

Svarbiausias tikslas – kad nepilnamečiai, netekę biologinių tėvų globos būtų apgyvendinti šeiminėje aplinkoje, kurioje jaustųsi saugūs, prižiūrimi ir mylimi.

Ukmergės rajone šiuo metu yra penki budintys globotojai. Savo šeimose jie laikinai prižiūri keturis vaikus. Mūsų savivaldybėje yra net 60 globėjų (rūpintojų), besirūpinančių 92-iem vaikais.

Globos įstaigų pertvarka, vadinama deinstitucionalizacija, Lietuvoje prasidėjo 2014 m. Šiuo metu dauguma be tėvų globos likusių vaikų yra prižiūrimi, globojami (rūpinami) šeimose. Ukmergės bendruomeniniuose vaikų globos namuose gyvena tik 29 vaikai.

Kasmet liepos pirmąjį sekmadienį yra minima globėjų diena. Ta proga Ukmergės globos centro specialistai budinčius globotojus, globėjus (rūpintojus) ir jų prižiūrimus, įvaikintus vaikus bei besidominčius globa asmenis pakvietė į renginius.

Birželio 28 d. vyko konferencija „Padėkime vaikui užaugti“, į kurią buvo kviečiami ukmergiškiai ir miesto svečiai. Pranešimus skaitė Ukmergės globos centro vyriausioji socialinė darbuotoja Ramunė Lisauskienė, psichologės Rūta Važgauskienė ir Jurgita Zakarauskienė, „Galių dėžutės“ įkūrėja Dalia Kuliešienė, bendruomenės pareigūnė Daiva Novikienė.

Birželio 29 d. Ukmergės globos centro kiemelyje krykštavo vaikai, netilo suaugusiųjų pašnekesiai apie patirtis, iššūkius, skambėjo muzika ir sveikinimai. Renginį vedė kraštietis renginių organizatorius Evaldas Venskutonis, padovanojęs šventę mūsų bendruomenei. Jo kvietimu į ją atvyko žonglierius Gintaras Žilinskas.

Budinčių globotojų, globėjų (rūpintojų), įtėvių ir vaikų atvyko pasveikinti rajono meras Rolandas Janickas. Ukmergės globos centro direktorius Vygantas Kaselis pasidžiaugė, kad vis daugiau vaikų, netekusių biologinių tėvų globos, atranda šeiminę aplinką, kurioje gali būti saugūs.  Susirinkusiuosius sveikino Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Ukmergės skyriaus specialistai.

Birželio 30 d. Ukmergės globos centras pakvietė į atvirų durų dieną „Apie globą ir įvaikinimą atvirai“. Visą savaitę taip pat vyko edukacijos, žaidimai, poezijos skaitymai, visuomenei pristatytas vaizdo siužetas apie mūsų globos centrą, vaikų globą (rūpybą) ir įvaikinimą.

Liepos 2 d. Klaipėdoje vykusiame festivalyje „Vaikai yra vaikai“ dalyvavo ir Ukmergės globos centro komanda kartu su budinčiais globotojais, globėjais (rūpintojais), įtėviais bei jų prižiūrimais, globojamais (rūpinamais), įvaikintais vaikais. Renginyje skambėjo dainos, vyko edukacijos, savivaldybių pristatymai. Vaikai džiaugėsi pripučiamais batutais, muilo burbulų patranka. Dalyviai galėjo pabendrauti su kitų rajonų šeimomis, įgyti pasitikėjimo savo jėgomis.

Prie renginių savaitės neatlygintinai prisidėjo: Ukmergės rajono savivaldybė, MB „Galių dėžutė“, Jaunimo laisvalaikio centras, „Ukmergės arbatinė“, „Vaikų vasara“ (kubilo ir batuto nuoma Ukmergėje), PB „Piliakalnio baras“, MB „Krokolandas“, „Atpalaiduojantys masažai Ukmergėje“, „China Town“, „Uno pica“. Vaizdo siužetą kūrė Jūratė Burokienė.

Informavo GIMK specialistė Orinta Pliusnienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų