Spausdinti šį puslapį

Vandens telkiniuose įrengs valčių nuleidimo vietas

Valdo Petronio nuotr. Prie Žirnajų ežero darbuojasi technika. Valdo Petronio nuotr. Prie Žirnajų ežero darbuojasi technika.

Ukmergės rajono savivaldybė šią vasarą rengia dar dvi valčių nuleidimo vietas: vieną – Pabaisko seniūnijoje esančiame Žirnajų ežere, kitą – Siesikų ežere. Darbai jau pradėti ir tikimasi, kad iki rudens bus baigti.

Pernai pirmoji mūsų savivaldybėje valčių nuleidimo vieta buvo įrengta Kadrėnų (Mūšios) tvenkinyje, o šiemet jų padaugės.

Žirnajų ežeras didžiausias mūsų rajone. Daug metų gyventojai prie jo patekti negalėjo – visi pakrantės sklypai buvo privatizuoti. Jurdonių kaime prie šio ežero esantį 0,8 ha ploto žemės sklypą visuomenės poreikiams Ukmergės rajono savivaldybė iš privataus asmens įsigijo 2019 metais.

Tada buvo įrengta vieša maudymosi vieta, o dabar greta jos įrengiama ir valčių nuleidimo vieta. 

Pabaisko seniūnijos seniūnas Renatas Kolka sakė, kad teritorijoje poilsiautojų patogumui yra stalas, smėlio dėžė, laužavietė, seniūnija pasodino medžių.

Siesikų seniūnija turi tris maudymosi vietas – Siesikuose, Toliūnuose ir Petronyse. Seniūnijos vyresnioji specialistė Janina Juknytė informavo, kad maudymosi vietų teritorijos yra šienaujamos, jose yra įrengtos persirengimo kabinos, pastatyti biotualetai, šiemet perdažyti suolai, yra atliekų surinkimo konteineriai.

Siesikų ežere valčių nuleidimo vieta bus pasiekiama nuo Toliūnų kelio.

Savivaldybės administracijos Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Tadas Balžekas informavo, kad darbus prie abiejų ežerų vykdo UAB „Babėnų transportas“.

Jų metu bus įrengti privažiavimai prie vandens telkinių, sustojimo vietos automobiliams, valčių nuleidimo vietos, suoliukai, šiukšliadėžės. Bendra abiejų sutarčių vertė – 63 686 Eur.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)