Ukmergės Darbininkų gatvę planuojama rekonstruoti – šiuo metu rengiamas projektas. Tačiau gatvė yra senamiesčio teritorijoje. Ar tai nesukliudys jos rekonstrukcijai?

Darbininkų gatvė išties reikalauja remonto. Kaip pažymima projekte, kurį rengia MB „Kelių projektavimas“, šiuo metu jos važiuojamoji dalis yra iš asfalto dangos, žvyro bei akmenų. Vertinant situaciją nustatyta, kad vandens nuvedimas neužtikrinamas, o esami grioviai netvarkingi. Tik klausimas, kada senamiestyje esanti gatvė tos rekonstrukcijos sulauks? Štai Vilniaus gatvės remontas, po archeologinių kasinėjimų, radus radinių, atidėtas neapibrėžtam laikui.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas informavo, kad Darbininkų gatvėje archeologiniai kasinėjimai taip pat bus atliekami.

Vis dėlto projektas rengiamas. Jo sprendiniai siūlomi atsižvelgiant į miesto bendrąjį ir detalųjį planus bei galiojančius normatyvinius dokumentus.

 

Projekte numatoma, kad Darbininkų gatvė bus 3,50 m pločio, su trinkelių danga. Kairėje ir dešinėje pusėse planuojama įrengti vieno metro pločio šaligatvius. Tarp važiuojamosios dalies ir šaligatvio bortelių nebus.

Ties 10-u numeriu numatoma nedidelė žiedinė sankryža.

Nuo 10-o numerio iki 20-o projektuojama visiems eismo dalyviams skirta 3,50 m pločio privažiuojamoji gatvė su trinkelių danga. Šioje gatvėje planuojamas vienpusis eismas.

Gatvės pradžioje, ties senais garažais, numatyta išvalyti ir sutvarkyti teritoriją ir įrengti rekreacinę erdvę su vaikų žaidimų aikštele, lauko kavinuke, taku iki upelio. Atlikus statybos darbus teritorija bus sutvarkyta ir apsėta veja.

Projektas išskaidytas į tris etapus. Pirmojo metu vyktų gatvės atkarpos rekonstravimas nuo Vytauto g. iki Darbininkų g. 10 su šaligatvių ir nuovažų iki sklypų ribų įrengimu.

Antruoju etapu planuojamas gatvės atkarpų rekonstravimas nuo Darbininkų g. 10 iki Bažnyčios g. 

Trečias etapas – viešųjų erdvių Darbininkų gatvėje sutvarkymas, erdvėms numatant daugiafunkcę paskirtį. Siūloma, kad čia galėtų vykti lauko prekyba, veikti kavinė ar panašios veiklos.

Projekte nurodoma, kad  saugus eismas joje bus užtikrinamas.

Paprašius detalizuoti, kokios saugumo priemonės galėtų būti įdiegtos, D. Varnas atsakė: „Šiuo metu yra rengiami projektiniai pasiūlymai, o šioje projekto rengimo stadijoje tokie sprendiniai nėra detalizuojami. Sprendiniai bus detalizuoti techninio darbo projekto rengimo etape.“

Projektą planuojama finansuoti valstybės bei savivaldybės biudžeto lėšomis. Jo įgyvendinimas galėtų prasidėti 2023 metais. „Kokia bus jo vertė atsakysime, kai turėsime galutinį projektą“, – teigė direktorius.

Rugpjūčio 2 d. 16 val. vyksiančiame viešajame susirinkime nuotoliniu būdu MB „Kelių projektavimas“ pristatys parengtą projektą. Susipažinti su juo galima www.planuojustatau.lt arba www.ukmerge.lt. Informacija teikiama telefonu 8 602 26024.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+7 # naujieji 2022-07-29 14:33
vasiukai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+12 # naujieji 2022-07-29 14:34
naujieji vasiukai.kada kosmodroma statysit?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+12 # Petras 2022-07-29 16:55
Prisidet nepamirskit, proporcingai savo busto plotui, grynais! Prie razynu ir fantanu prisidet nepamirskit ... :-x :-x :-x
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # ups 2022-07-30 07:44
skaitau ir netikiu- toks remontas "judrioje" gatvėje, kai statybininkų, vilties net negreideriuojamos. na ir valdžia turime, siaubu siaubas. visi laimingi? aš apie miesto žmonės...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Vasiukai 2022-07-30 15:37
Kada oro uosta statysite?! Projekto trukme turbut butu 10-20 metu...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Petras 2022-07-30 15:47
Bet kiek prisidetu grynais!!! Taryba greit sugalvotu koki tarybos sprendima- priestarsujanti salies istatymams, Konstitucijai. O kiek tokiu tarybos sprendimu ... Piesinas turbut ir nezino kiek tokiu, nezino ir savivaldybes teisininkas ... turbut ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # vyras 2022-07-31 19:57
grizau namo, prisipažinau. būk vyras DV, sakyk. - nesigauna. juokinga juk. Būk vyras, nes melagystes...na juokingos juk. Vyras juk yra VYRAS
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Ona 2022-08-01 06:48
Diagnoze. Psichiatrija.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų