Spausdinti šį puslapį

Ukmergėje surengtos krautuvų vairuotojų varžybos

Organizatorių nuotr. Varžybų dalyviai ir žiūrovai.Ir Gedimino Nemunaičio nuotr. Organizatorių nuotr. Varžybų dalyviai ir žiūrovai.Ir Gedimino Nemunaičio nuotr.

Metalo gamyba užsiimančios Umega Group, AB, padalinys Hennordic nusprendė ne tik patikrinti savo darbuotojų įgūdžius, bet galbūt tais gebėjimais nustebinti ir Europą.

Įmonės padalinyje Ukmergėje buvo surengtos krautuvų vairuotojų varžybos, kurių laimėtojui atsiveria galimybės dalyvauti Europos čempionate Berlyne.

Didžiausias padalinys – Ukmergėje

Tarptautinės įmonių grupės Umega Group perspektyvus ir nuolat augantis padalinys Hennordic yra orientuotas ne tik į efektyviausius technologinius sprendimus, bet ir į darbuotojų kompetenciją bei geros darbo atmosferos kūrimą.

Padalinys gamina įvairius metalo gaminius – nuo baldų iki automobilių pramonės, savo produkciją eksportuoja į užsienio rinkas: 95 proc. tiesiogiai, 5 proc. – per tarpininkus. Lietuvoje Umega Group turi net tris padalinius, kur dirba daugiau nei 500 darbuotojų. Ukmergės Hennordic padalinys pats didžiausias. Jame darbuojasi 300 darbuotojų. Būtent čia surengtos krautuvų vairuotojų varžybos, skirtos ir įgūdžiams patikrinti, ir smagiai praleisti laiką.

Varžybų organizatoriaus – „Alwark“ grupės, atstovaujančios technikos gamintoją „Linde“, – atstovas teigė, kad Ukmergėje įvyko pirmosios šių metų varžybos. Manoma, kad įsitrauks ir kiti miestai, kuriuose veikia įmonės, naudojančios „Linde“ techniką, – varžybų užduotys turi būti atliekamos su lygiaverte technika. Anot organizatorių, Europos krautuvų čempionatas vyksta jau ne vienus metus, tik lietuviams dar nėra pasisekę laimėti.

Kokybei svarbu sparta ir preciziškumas

Gamybos direktorius Lukas Daujotas sakė, kad iniciatyvos surengti tokio pobūdžio varžybas įmonėje imtasi pirmą kartą. Ukmergės padalinyje krautuvais dirba arba yra baigę mokymus ir turi pažymėjimus 21 darbuotojas, varžybose savo meistrystę išbandė 11 iš jų. Pasak gamybos direktoriaus, krautuvų operatorius įmonė rengia pati arba siunčia įgyti kvalifikacinių įgūdžių profesinio mokymo įstaigose. „Dirbti su elektriniais krautuvais apmokome patys, dujiniais – siunčiame mokytis“, – teigė L. Daujotas.

Gamybos direktoriaus nuomone, tokios varžybos ne tik leidžia išrinkti geriausius, bet ir padeda darbuotojams suprasti, kad kokybei svarbu tiek sparta, tiek preciziškumas. Anot L. Daujoto, darbuotojų gebėjimas greitai ir tiksliai atlikti užduotis yra įmonės kokybės garantas, užtikrinantis įmonės konkurencingumą.

Nugalėtojas paaiškėjo po keturių rungčių

Varžybų dieną specialiai įrengtoje 10x10 metrų aikštelėje krautuvų vairuotojai savo jėgas išmėgino keturiose rungtyse. Teko skirtingo aukščio kaladėles nuo vieno padėklo perkelti ant kito, sustatant jas bokšteliu; takelius su kamuoliukais perkelti prie platformos ir nuridenti kamuoliukus; pergrupuoti lėkšteles su kamuoliukais; atlikti užduotį su krepšinio kamuoliu.

Atlikti šias užduotis būtini įgūdžiai. Paaiškėjo, kad geriausiai juos išlavinęs lazerio pjovimo baro meistras Andrius Gelumbeckas, kuriam ir atiteko nugalėtojo titulas. Antrą vietą laimėjo vidinės logistikos automobilinio krautuvo vairuotojas Sigitas Bogda, trečiąją – lazerinio pjovimo baro operatorius Giedrius Aukštuolis. Ketvirtoji vieta teko sandėlių vyr. sandėlininkui Vaidui Keruliui, o penktoji – lazerinio pjovimo baro operatoriui Arvydui Masalskui.

„Smagu buvo susitikti su kolegomis tokiomis nekasdieniškomis aplinkybėmis. Parungtyniavome, išbandėme jėgas. Tikrai – vien geros emocijos ir sveika konkurencija, o laimėtojui linkiu atstovauti mūsų įmonei Europoje“, – sakė vienas iš varžybų dalyvių.

Investuoja į augimą

Siekdama būti konkurencinga vakarų automobilių pramonėje, įmonė vysto investicinį projektą. I etapu investuota 6 mln. Eur gamybos patalpų renovacijai ir įrenginių atnaujinimui. II etapu, kuris vykdomas šiuo metu, – 11 mln. Eur. Jie skirti Ukmergės padalinio atnaujinimui ir plėtrai – gamybos patalpų renovacijai, naujų įrenginių pirkimui.

Siekiant ekologijos ir tvarumo, ant įmonės stogo sumontuota 600 kW galingumo saulės elektrinė, kurios pagaminta energija naudojama gamybai.

Umega Group Lietuvoje laukia specialistų (suvirintojų, programinių staklių operatorių, metalo apdirbėjų) ir neturinčių kvalifikacijos asmenų. Įmonė bendradarbiauja su Vilniaus Jeruzalės mokymų centru, kur galima įgyti atitinkamą specialybę.

Užs. Nr. 482

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)