Danieliaus Karaliaus nuotr. Šis dviračių takas nutiestas pernai, o šiemet jau reikia remontuoti. Danieliaus Karaliaus nuotr. Šis dviračių takas nutiestas pernai, o šiemet jau reikia remontuoti.

Pernai nutiestas dviračių takas, vedantis nuo Deltuvos iki Jakutiškių, šiųmečių liūčių paplautas tapo pavojingu.

Pasidomėjome, ar liūtys nepridarė daugiau žalos keliuose ir dviračių takuose.

Deltuvos seniūnijos seniūnas Gintaras Radzevičius informavo, kad kelias priklauso dviračių taką pernai nutiesusiai Lietuvos automobilių kelių direkcijai. Takas – 3–4 kilometrų ilgio, jis prasideda nuo tilto per Armonos upę Deltuvoje ir baigiasi ties posūkiu į Jakutiškius.

Seniūnas dar aną savaitę pasakojo dėl paplauto dviračių tako sulaukęs ne vieno gyventojo pranešimo. „Takas yra populiarus ir labai dažnai naudojamas. Todėl reikės imtis priemonių saugumui užtikrinti, nes kol kas pavojinga vieta nėra nei užtverta ar kaip nors pažymėta“, – kalbėjo jis.

G.Radzevičius sakė, kad kelią prižiūrinčiai institucijai apie problemą pranešta, tačiau jokių veiksmų iki pokalbio nebuvo imtasi. Jis turėjo ir daugiau priekaištų kelių direkcijai – teigė, kad ši prastai prižiūri savo infrastruktūrą. „Autobusų stotelėje ties Atkočiais sulaužytas suoliukas nesutaisytas, stotelėje ties Deltuva žolė nenušienauta“, – vardijo seniūnas.

Pasiteiravus, ar liūtys nepridarė žalos seniūnijos keliuose, G. Radzevičius sakė, jog kelyje Atkočiai–Jakutiškiai, žvyrkelyje nuo Atikonių kaimo iki Jakutiškių, buvo išgraužų, tačiau jos jau sutvarkytos. Kelią taisė greideriu – išgraužas užpildė žvyru iš kelkraščio. Atliekant žvyravimo darbus, atgabens daugiau žvyro. „Šiuo metu kelias yra pravažiuojamas ir saugus“, – sakė seniūnas.

G.Radzevičiaus duomenimis, seniūnija prižiūri apie 100 km vietinės reikšmės žvyrkelių. Kadangi reljefas gana lygus, nėra kalnų ir pakalnių, daugiau problemų dėl šiųmečių liūčių seniūnijos keliuose nepasitaikė. Tik ties Atikonių kaimu yra kalnelis, todėl vanduo ir paplovė žvyrą. Pasak seniūno, per šešerius jo darbo metus, tai – pirmas toks atvejis.

Dėl paplauto dviračių tako pateikėme užklausą VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijai. Daugiau nei po savaitės gavome atsakymą, kad valstybinės reikšmės krašto kelyje Nr. 145 Kėdainiai–Šėta–Ukmergė esančio dviračių tako pažeistos vietos šiuo metu yra tvarkomos. „Kaip mus informavo rangovas, pažeistus šlaitus planuojama sutvarkyti per artimiausias porą savaičių. O pavojingos vietos yra atitvertos ir pažymėtos įspėjamaisiais ženklais“, – rašoma atsakyme, kurį pateikė įstaigos atstovas Saulius Jansonas. Jo duomenimis, daugiau valstybinės reikšmės kelių, esančių Ukmergės rajone, liūties nebuvo pažeista.

Dėl autobusų stotelių informavo, kad valstybinės reikšmės kelių priežiūrą pagal normatyvinius reikalavimus vykdo AB „Kelių priežiūra“. „Dėl šios situacijos AB „Kelių priežiūra“ informuota ir artimiausiu metu planuoja imtis reikalingų priemonių minėtus defektus pašalinti“, – sakė S. Jansonas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+17 # Xe 2022-08-02 16:56
Darbu kokybe kalba pati uz save. :-x

Liutis praplove ne taka - liutis praplove pinigus,kurie buvo skirti takui tiesti. Vietoje kokybisku medziagu naudoja pigiausias,o pinigu skirtuma isideda sau i kisene.

Todel ir laiko viskas tik iki pirmo lietaus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-5 # Pergalės kolūkis 2022-08-02 23:41
Ant pėsčiųjų tako aiškiai matomos traktoriaus padangų žymės.Kad ir buvo liūčiųplauta,ar prie to neprisidėjo vietiniai ūkininkai?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # Ona 2022-08-03 09:11
Dabar i teisma! Ekpertize parodis ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Bix 2022-08-05 21:02
Graudu dėl Tėvynės ,taip ir asakatsakomybės nesulauksim
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų