Spausdinti šį puslapį

Pranešė apie 110-ies darbuotojų atleidimą

BNS paskelbė, kad vienos didžiausių šalyje pieno perdirbimo bendrovių „Rokiškio sūris“ valdoma įmonė „Rokiškio pieno gamyba“ apie atleidimą įspėjo 110 filialo Ukmergės pieninės darbuotojų.

Apie tai skelbia Užimtumo tarnyba.

Filialas Ukmergės pieninė gamina varškės gaminius bei sūrius, nurodoma įmonės svetainėje.

Įmonė praėjusiais metais gavo 71 mln. eurų pajamų – 7 proc. daugiau nei užpernai, įmonės pelnas siekė 1,17 mln. eurų ir buvo 34 proc. mažesnis nei 2020 metais.

100 proc. „Rokiškio pieno gamybos“ akcijų priklauso „Rokiškio sūriui“.

Su AB „Rokiškio sūrio“ vadovu apie situaciją plačiau pasiaiškinti nepavyko. Susisiekus su bendrove paaiškinta, kad jos direktorius Dalius Trumpa šiuo metu atostogauja, o be jo niekas pakomentuoti negali.

 Pranešimą dėl numatomo grupės darbuotojų atleidimo yra gavęs Užimtumo tarnybos Ukmergės skyrius. Jo vedėja Edita Mončinskienė sakė, kad įmonės privalo informuoti apie visus grupinius atleidimus, jei planuojama atleisti daugiau kaip 10 proc. darbuotojų.

Iš viso filiale Ukmergės pieninėje dirba 133 darbuotojai.

Pasak E. Mončinskienės, įmonė teigė, kad darbuotojus atleidžia dėl to, kad atliekami darbo organizavimo pakeitimai, tačiau bendrovė nei likviduojama, nei bankrutuoja, taigi tikima, kad daliai žmonių bus tikrai pasiūlytos naujos darbo vietos.

Kitą savaitę Užimtumo tarnybos specialistai žada susitikti su Ukmergės pieninės darbuotojais, kuriems bus suteikta visa informacija, kurią žmogus turi žinoti gavus pranešimą apie atleidimą.

Užimtumo tarnybos Ukmergės skyriaus vedėja E. Mončinskienė sakė, kad šiuo metu apie jokį kitą galimą masinį, didesnį kaip 10 proc., darbuotojų atleidimą nėra gauta.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)