Daugiau kaip 40 proc. savininkų į įspėjimus sureagavo

Į redakciją paskambinęs Nuotekų gatvės gyventojas pasakojo, kad jau ne vienus metus praeina pro apleistą žemės sklypą, esantį Nuotekų gatvėje 80.

Apleistoje, šeimininkų netvarkomoje žemėje veisiasi erkės, dera piktžolių sėklos, o, be to, žolynai jau lipa ir į gatvę. Kadangi šaligatvių čia nėra, einant pėsčiomis tenka sukti į važiuojamosios dalies pusę. Sakė, kad bent kelis kartus prašydami pagalbos gyventojai kreipėsi į miesto seniūniją, tačiau išgirsti nebuvo.

Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė sakė, kad minėtas sklypo savininkas nustatytas. Šiuo metu jam formuojamas įspėjimas dėl nuosavo sklypo nepriežiūros.

Seniūno taip pat pasiteiravome, kaip sekasi tvarkytis su kitais apsileidėliais, neprižiūrinčiais savo sklypų. Ukmergės rajono savivaldybė dar liepos pradžioje buvo paviešinusi miesto teritorijoje esančių nesutvarkytų žemės sklypų savininkų adresus.

Seniūnijos darbuotojai tada užfiksavo daugiau kaip 100 adresų, kur žemės sklypai laukia savo šeimininkų rankų prisilietimo. Sąraše minėta bent 40 Ukmergės gatvių. Bene daugiausia adresų – Nuotekų gatvėje.

Seniūnas pasakojo, kad į viešus raginimus susitvarkyti reagavo gana didelis skaičius savininkų – bemaž 42 proc. Jie savo valdas susitvarkė. Kiti niekaip nereagavo – sklypai liko apžėlę.

Tie žemės savininkai bus patraukti administracinėn atsakomybėn. Už tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimą gali būti skiriamas įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 Eur. Dažniausiai tokiais atvejais skiriama 80 Eur bauda.

Seniūnas pasakojo, kad bemaž sunkiausia užduotis – atrasti žemės savininkus. Kai kurie iš jų gyvena užsienyje. Tačiau juk grįžta, apžiūri savo valdas. Todėl seniūnija labai kviečia į pagalbą kaimynus, kad šie praneštų, kada apsireiškia savininkai, ar patys pasakytų, kad yra ieškomi seniūnijos darbuotojų.

„Būna, kad savininkus randam per pažįstamų pažįstamus, tačiau, visų surasti tiesiog neįmanoma“, – sako seniūnas. Nors pritaria, kad visiems tvarkytis savo sklypus būtina, yra įsitikinęs, kad bauda  – kraštutinė priemonė. Būna, kad ją gavęs asmuo „iš principo tais metais nebešienauja sklypo“.

Pasak jo, tikslas juk – ne skirtos baudos, bet pasiektas rezultatas – prižiūrėta aplinka.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų