Mokyklų valgyklose atsiskaitymo grynaisiais neliks?

Ukmergės rajono savivaldybės administracija ketina partnerio teisėmis dalyvauti projekte „Atviros ekosistemos atsiskaitymams negrynaisiais pinigais bendrojo ugdymo įstaigų valgyklose kūrimas“.

Taip siekiama skatinti mokinių atsiskaitymą negrynaisiais pinigais bendrojo ugdymo įstaigose.

Projekte dalyvautų visos rajono mokyklos, visų klasių mokiniai.

Įstaigose būtų įdiegta atsiskaitymo negrynaisiais pinigais infrastruktūra.

Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas sakė, kad tokia atsiskaitymo sistema jau naudojasi pavienės savivaldybės, tačiau mūsų rajone tai – naujovė.

Dabar visos šalies savivaldybės turi galimybę pereiti prie atsiskaitymo negrynaisiais pinigais visose mokyklose, nepriklausomai nuo maitinimo tiekėjo – ar perkama paslauga, ar mokykla maisto gaminimą organizuoja pati.

Kvietimą partnerių teisėmis dalyvauti projekte šalies savivaldybėms pateikė Finansų ministerija.

Jei projektas bus įgyvendintas, atsiskaityti valgyklose bus galima dviem būdais – banko kortelėmis bei elektroniniais moksleivių pažymėjimais, kuriuos pinigais papildytų tėvai. Tėvai taip pat galės matyti visas vaiko atliekamas operacijas.

Elektroniniais pažymėjimais naudotųsi tiek vaikai, mokantys už maitinimą, tiek nemokamą maitinimą gaunantys vaikai. Jų pažymėjimuose būtų įdiegta nemokamo maitinimo apskaita. 

Pasak V. Kalino, tai – svarbus socialinis momentas, nes visi vaikai naudotųsi elektroniniais pažymėjimais, nepaisant šeimų pajamų.

Kaip sakė V. Kalinas, kitas svarbus aspektas – finansinio raštingumo ugdymas – yra naujovė, susijusi su Finansų ministerijos tikslu mokyti vaikus finansinio raštingumo. 

Skyriaus vedėjas informavo, kad elektroninių pažymėjimų pagaminimo paslaugą galima bus pirkti arba jų įspaudimui įsigyti specialų spausdintuvą. Turint savo spausdintuvą, sistema būtų lankstesnė, nes vaikai kartais pameta pažymėjimus, ypač mažesni, ir reikia išduoti naujus.

Tokio spausdintuvo preliminari kaina – apie 4 tūkst. Eur. Įsigytas spausdintuvas būtų perduotas Švietimo pagalbos tarnybai, kuriai ir būtų deleguota elektroninių pažymėjimų gaminimo funkcija.

Visų mokyklų valgyklose, kurių rajone yra 14, dar reikės įdiegti naujos kartos kasos aparatus.

Dalyvaujant Finansų ministerijos kvietime, visas išlaidas dengia Finansų ministerija, todėl tai – puiki proga pasinaudoti finansavimo galimybėmis.

Galvojama, kad elektroniniai pažymėjimai galiotų ne vienus mokslo metus. Jie būtų susieti su pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo programomis.

V.Kalinas sakė, kad ateityje elektroniniai mokinių pažymėjimai būtų susieti su papildomomis paslaugomis. Galėtų būti įdiegta mokyklos lankomumo, naudojimosi bibliotekomis apskaita, neformaliojo ugdymo paslaugų apskaitos ir kitos paslaugos.

Jei autobusų parkas įsidiegtų specialius skaitytuvus, atsirastų galimybė vykdyti pavėžėjimo paslaugos apskaitą. Taip pat būtų galimybė susimokėti už baseino paslaugas. Pasak V. Kalino, papildomos investicijos nėra tokios didelės, kad nebūtų įmanoma įsidiegti šių naujovių. Tačiau tai – ateities sprendiniai.

Kiek šis projektas kainuos Finansų ministerijai neskelbiama, tik paaiškinama, kad jis būtų finansuojamas Europos Sąjungos fondų ir valstybės biudžeto lėšomis.

Klausimas dėl pritarimo projektui teikiamas svarstyti savivaldybės tarybai. Posėdis vyks rugpjūčio 25 d.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų