Žirgų lenktynėse varžėsi dėl Mero taurės

Autoriaus nuotr. Varžybose pergalei svarbi net sekundės dalis. Autoriaus nuotr. Varžybose pergalei svarbi net sekundės dalis.

Arvydas PĖŠINA

Ukmergės hipodrome surengtos tradicinės ristūnų žirgų varžybos, kurias organizavo VšĮ „Respublikinė lenktyninių žirgų lyga“ ir Ukmergės rajono savivaldybė.

Šiais metais varžybos buvo kaip niekad trumpos – žirgai dalyvavo tik keturiuose važiavimuose, įveikdami 1 700 metrų trasą.

Renginio metu žiūrovai galėjo atsigaivinti gaiviaisiais gėrimais ar ledais, išbandyti jėgas mėtant pasagas, o mažieji – žiedus. Prieš varžybas žiūrovus ir lenktynių dalyvius pasveikino rajono meras Rolandas Janickas.

Pirmame važiavime 2019 m. gim. žirgai varžėsi dėl prizo, skirto Jonui Vinckui atminti. Prizą įsteigė UAB „Natureka“ ir Darius Vinckus. Laimėjo alytiškis Eimantas Klebauskas su Lyderiu. Antra – Jevgenia Prassolova su Fifa iš Latvijos. Trečią vietą užėmė ukmergiškis Mečislovas Radzevičius su Deltuva.

Antrame važiavime varžėsi suaugę B reitingo žigai. Jie kovojo dėl prizo, įsteigto Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Dariaus Varno. Pirmas dvi vietas užėmė Ukmergės rajono atstovai. Pirmas trasą įveikė Svajūnas Gumbaravičius su žirgu Asko Superman, antras – Edvardas Vinskus su Gvazdiku, trečias – Saulius Matulevičius su Glorija Dei iš Utenos.

Trečiame gausiausiame važiavime varžėsi C reitingo žirgai. Jie kovojo dėl „Kraštiečių“ prizo, kurį įteikė UAB „Transresta“ direktorius Arūnas Kaselis. Pirmas šią trasą įveikė Eimantas Klebauskas su Lyru iš Alytaus,  antras – Mečislovas Radzevičius su Ukmergės Lunatiku, trečias – Vitas Petrauskas su Gugle Cass iš Alytaus rajono.

Paskutiniame važiavime, kuriame rungtyniavo stipriausi suaugę A reitingo žirgai, buvo kovojama dėl Mero taurės.

Šį važiavimą jau šeštą kartą laimėjo Monika Vinskutė su Monet Augustinu. Geriausia rajono vadeliotoja šį važiavimą laimėjo penkerius metus iš eilės. Šiemet ji ir vėl pirma.

Antra – Jevgenia Prassolova iš Latvijos su Fors Fortis Cass. Trečias šiame važiavime – ukmergiškis Kazys Trota su Panther Face.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų