Spausdinti šį puslapį

Pabuvojo viduramžių miesto šventėje Vokietijoje

Delegacija su lydinčiais asmenimis pasipuošė kostiumais. Delegacija su lydinčiais asmenimis pasipuošė kostiumais.

Ukmergės rajono savivaldybė skelbia, kad tarybos nario Vidmanto Krikštaponio vadovaujama delegacija savaitgalį lankėsi ilgamečio mūsų miesto partnerio Bad Langensalzos Vokietijoje viduramžių šventėje.

Į Vokietiją taip pat vyko savivaldybės Turto ir įmonių valdymo skyriaus vedėja Daiva Gladkauskienė bei Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių vyriausioji specialistė Chrisija Kvietkauskienė.

Kurortiniame Bad Langensalzos mieste, esančiame Tiuringijos žemėse, miesto šventė vyko jau 28-ąjį kartą. Jos metu miestas virto viduramžių turgumi, kuriame šurmuliavo amatininkai, prekybininkai bei miesto gyventojai. Gatvėse buvo galima sutikti budelius, riterius, karalių su karaliene.

Dauguma šventės dalyvių buvo persirengę viduramžių kostiumais ir kiekvienas buvo įsijautęs į savo vaidmenį. Ukmergiškiai, pasipuošę kostiumais, dalyvavo šventės atidaryme, žygiavo eisenoje ir stebėjo artistų pasirodymus.

Susitikę su miesto meru Matthias Reinz, ukmergiškiai pristatė savo miestą, įteikė lauktuvių ir pakvietė atvykti atsakomojo vizito. Delegaciją visur lydėjo savivaldybės miestų partnerių bendrijos viceprezidentas Volkeris Pioleris bei ten gyvenanti lietuvė Lina Kionig.

Rožių sode ukmergiškiai grožėjosi čia augančiomis rožėmis, kurių priskaičiuojama daugiau nei 450 veislių, apsilankė japoniškame sode, pasivaikščiojo Hainicho nacionaliniame parke esančiu bukų medžių lajų taku.

Delegacija parvežė dovaną Ukmergei – rožę „Rosenstadt Bad Langensalza“, kuri bus pasodinta prie Ukmergės ligoninės esančiame Sveikatos parko rožyne.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)