Spausdinti šį puslapį

Sodininkai išsirinko naują pirmininką

Ukmergės rajono susivienijimo „Sodai“ pirmininku išrinktas Regimantas Baravykas.

Jis pakeitė laikinai nuo birželio vidurio organizacijai vadovavusią Tivaną Baranovienę.

Prieš tai susivienijimo „Sodai“ pirmininko pareigas daugiau nei penkerius metus ėjo Julius Kazėnas.

Naujo pirmininko rinkimai vyko rugpjūčio 30 d. susivienijimo „Sodai“ sodininkų bendrijų vadovų visuotiniame susirinkime. Dalyvavo 15 pirmininkų iš 18-os, priklausančių susivienijimui. Pirmininkas išrinktas vienbalsiai.

Regimantas Baravykas šiais metais pasitraukė iš užimamų Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo vadovo pareigų, tad atsirado laiko naujai veiklai.

Nors gyvena mieste, sodininko patirtis jam nesvetima – bemaž keturis dešimtmečius puoselėja šeimos sklypą „Pušelės“ sodininkų bendrijoje. Kaip pats sako, jį šeima sukūrė iš plyno lauko. Dabar ten praleidžia labai daug laiko. Rūpinasi ne tik sodu, bet ir iš savo sodybos parsivežtais bičių aviliais.

R.Baravykas tvirtina, kad naujose pareigose veiklos bus daug, nes sodininkų bendrijos jau seniai tapusios ne tik poilsio vietomis, bet ir gyvenamaisiais kvartalais, tačiau problemos metų metais nespręstos.

Bene didžiausias rūpestis – sodų keliai, kuriuos ateityje turėtų perimti savivaldybė. „Pušelės“ soduose pagrindinį kelią savivaldybė jau yra perėmusi.

Rimta užduotis – sodininkų bendrijose esančių vandens gręžinių įteisinimas, su elektros tinklais susiję klausimai. R. Baravykas žada bendrauti su visais bendrijų pirmininkais ir padėti spręsti konkretiems sodams aktualias problemas.

Skaičiuojama, kad Ukmergės sodininkų bendrijose šiuo metu yra per 3 000 sodininkų sklypų. Bendrijos savo veikloje vadovaujasi Lietuvos Respublikos sodininkų bendrijų įstatymu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)