Pivonijos mikrorajone įrengta šunų vedžiojimo aikštelė

Dainiaus Vyto nuotr. Naujoji šunų vedžiojimo aikštelė. Dainiaus Vyto nuotr. Naujoji šunų vedžiojimo aikštelė.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Pivonijos mikrorajone, Dariaus ir Girėno gatvėje, šalia garažų kooperatyvų, atsirado speciali erdvė keturkojams ir jų šeimininkams – aptverta šunų vedžiojimo aikštelė. Čia yra pastatyti suoliukai, šiukšliadėžės.

20 arų plotą užimančią aikštelę įrengė UAB „Transresta“. Ukmergės rajono savivaldybė darbams skyrė 20 tūkst. eurų.

Tai – antroji mieste šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelė. Pirmoji, taip pat apimanti apie 20 arų teritoriją, įrengta 2015 metais Kareivinių gatvėje, prie rajono policijos komisariato.

Pasak Ukmergės miesto seniūno Žilvino Dirsės, gyventojai ne vienus metus pageidavo, kad Pivonijos mikrorajone atsirastų vieta, skirta vedžioti ir dresuoti šunis. Pernai savivaldybės administracija gyventojus ir šunų mylėtojus kvietė dalyvauti apklausoje dėl šios aikštelės vietos. Dauguma jos dalyvių pasisakė už teritoriją už vadinamųjų „Šilo“ garažų, link miško.

Naujoji aikštelė augintiniams įrengta valstybei priklausančiame žemės plote, gavus Nacionalinės žemės tarnybos leidimą.

„Ši vieta daugelį metų buvo apleista, priversta statybinio laužo, buitinių šiukšlių, apaugusi krūmais. Pirmiausia teko sutvarkyti teritoriją – išpjauta dauguma želdinių, iškuoptos atliekos, kurių išvežta apie 200 kub. metrų, taip pat išlyginta žemė, atvežta juodžemio, pasėta žolė“, – sakė seniūnas.

Savivaldybės Urbanistikos ir infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojas, vyriausiasis rajono architektas Artūras Sakalauskas patikino, kad visada laukiami šunų šeimininkų pasiūlymai ir pastebėjimai, kaip jie įsivaizduoja šią augintiniams skirtą vietą ir kokia infrastruktūra čia būtų reikalinga. Pasiūlymus prašome siųsti iki lapkričio 12 d. el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

„Mes padarėme pradžią – aptvėrėme teritoriją, kurioje keturkojai galėtų laisvai socializuotis, nesukeldami grėsmės ar nepasitenkinimo kitų visuomenės narių atžvilgiu. Visus gautus pasiūlymus svarstysime ir, pagal galimybes, į juos atsižvelgsime“, – teigė A. Sakalauskas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų