Kopūstėliuose atskleista kovų istorija

Autoriaus nuotr. Festivalį „Kovų istorijos keliais“ surengė klubas „Miško broliai“. Autoriaus nuotr. Festivalį „Kovų istorijos keliais“ surengė klubas „Miško broliai“.

Arvydas PĖŠINA

Praėjusį savaitgalį buvusioje Kopūstėlių raketinėje bazėje aidėjo šūviai, važinėjo senoviniai kariniai motociklai ir kita karinė technika, skambėjo komandos. Čia buvo galima pamatyti kareivius, atstovaujančius įvairius laikotarpius, – nuo vikingų laikų ir viduramžių iki Antrojo pasaulinio karo ar pokario partizaninių kovų.

Šį tarptautinį karybos rekonstrukcijos festivalį „Kovų istorijos keliais“ klubas „Miško broliai“ surengė savo 10-mečio proga. O kad festivalis būtų įvairesnis, į jį buvo pakviesti karybos istoriją rekonstruojantys klubai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Airijos. Į Kopūstėlius atvyko 22-iejų klubų nariai – viso apie 140 žmonių. Karo kovų rekonstruktoriams įkūrus stovyklas, žiūrovai jose galėjo apžiūrėti ginkluotę, ekipuotę, karių buitį.

Lankytojai dalyvavo įvairiose edukacijose, šaudydami šautuvais išbandė akies taiklumą, apžiūrinėjo ginklus. Karybos rekonstrukcijos diena baigėsi 1812 m. Vilkmergės (Deltuvos) mūšio inscenizacija. Šiame mūšyje pirmą kartą Rusijos imperijos teritorijoje susigrūmė Prancūzijos ir Rusijos armijos.

Festivalį vainikavo linksmas koncertas. Žiūrovams dainavo atlikėjas Giedrius Leškevičius su grupe. Vakaras baigėsi fejerverkais ir diskoteka su DJ Evaldu.

70 dalyvių vienijantis klubas „Miško broliai“ ukmergiškiams yra gerai žinomas. Nė vienas didesnis renginys neapsieina be jų dalyvavimo. Klubas tiek moksleiviams, tiek suaugusiesiems veda edukacijas, organizuojamos stovyklos vaikams, palaipsniui atstato sugriuvusius pastatus.

Raketiniame angare klubo nariai įkūrė muziejų apie Ukmergėje tarpukariu buvusį Pirmąjį pėstininkų Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino pulką.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų