Spausdinti šį puslapį

„Šilo“ progimnazijoje – naujos erdvės

Autorės nuotr. Pojūčių kambarys. Autorės nuotr. Pojūčių kambarys.

Gintarė TUZIKIENĖ

„Šilo“ progimnazijos bendruomenė džiaugiasi galėdama organizuoti įvairias veiklas naujose erdvėse.

Įgyvendinant „Kokybės krepšelio“ projektą, mokykloje įrengtas Pojūčių kambarys. Jame veiklos ras nuo priešmokyklinukų iki pačių vyriausių – aštuntų klasių mokinių. Erdvė skirta atsipalaiduoti, nusiraminti, jei reikia, ar tiesiog pabūti su savimi. Ji pritaikyta ir mokymui. Kabinete veikia interaktyvus ekranas, projektorius, per kurį galima žiūrėti sensorinius arba 3D vaizdus. Tai pagyvina gamtos ir žmogaus, biologijos, chemijos, anglų kalbos, matematikos ir kitas pamokas.

Šioje erdvėje lavinami regos, garso, uoslės, smulkiosios motorikos, judesio pojūčiai, o esančiomis priemonėmis visapusiškai skatinamas kūrybiškumas. Neformali aplinka leidžia tarsi persikelti į kitą planetą. Net mokytojai rikiuojasi eilėje, norėdami užeiti į šį kambarį, kur galima atsipalaiduoti po pamokų arba pertraukų metu.

„Kabinetas tuščias niekada nebūna“, – sako šio kambario vadovė.

Kita naujai įrengta erdvė, atsiradusi rugsėjo mėnesį, – karatė salė. Karatė treniruotės „Šilo“ mokykloje vyksta ne vienus metus. Iki šiol jaunieji sportininkai treniruotis rinkdavosi aktų salėje. Bet treneris Andrius Digaitis, siekdamas kokybiškesnių užsiėmimų ir fizinės veiklos vaikams, pasiūlė įrengti konkrečiai šiai sporto šakai skirtą salę. Tam pasirinkta nebenaudojamų rūbinėlių erdvė. Gavus savivaldybės vadovų pritarimą, buvo skirtos lėšos pertvarų griovimo ir salės įrengimo darbams. Sportiniu inventoriumi pasirūpino pats treneris, prieš kelerius metus pateikęs projektą Sporto rėmimo fondui ir gavęs finansavimą.

80 kvadratinių metrų tatamio – imtynių kilimo – buvo nupirkta už karatė klubo lėšas. „Taip pat įsigijome naujas liemenes, šalmus, makivaras, kriaušes“, – džiaugiasi treneris.

Naująja sporto sale gali naudotis ne tik karatė treniruotes lankantys jaunieji sportininkai, bet ir „Šilo“ progimnazijos priešmokyklinukai bei pradinių klasių mokiniai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)