Spausdinti šį puslapį

Į Kėdainius – tik su persėdimais

Ukmergiškė pasakojo, kad nebeliko jokio susisiekimo su Kėdainiais.

Tikina, kad iš Ukmergės tiesiogiai į Kėdainius nevažiuoja joks autobusas. Sako nuvažiuotų  bent kartą į savaitę aplankyti artimųjų, bet nėra kuo.

Ar gali ukmergiškiai tikėtis, kada nors vėl autobusu nuvykti į šį kaimyninį rajoną? Ukmergės autobusų parko direktorius Alfonsas Prabišas sakė, kad klausimas yra skirtas ne jų bendrovei, nes yra susijęs ne su vietiniu, o su tarpmiestiniu maršrutu, o tam jie jokios įtakos neturi.

„Šiuo metu iš Ukmergės į Kėdainius galima nuvykti tik su persėdimais. Nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d. buvo vykdomas keleivių vežimas tolimojo susisiekimo maršrutu Visaginas–Palanga per Uteną, Ukmergę, Kėdainius, Klaipėdą. Tačiau šis maršrutas – tik vasaros sezono metu, o nuo rugsėjo 1 d. keleivių vežimas nėra vykdomas“, – paaiškino Lietuvos transporto saugos administracijos Komunikacijos ir tarptautinio bendradarbiavimo skyriaus vedėja Eglė Kučinskaitė.

Pasak jos, artimiausiu metu nėra planuojama inicijuoti naujų maršrutų, kurių trasos būtų tarp Ukmergės ir Kėdainių, nes pats vežėjas priima sprendimus dėl maršruto, įvertinęs keleivių srautus.

Lietuvos transporto saugos administracijos atstovė pažymėjo, kad keleivius tolimojo susisiekimo maršrutais vežantiems vežėjams nėra skiriama dotacijų, o patiriami nuostoliai nėra kompensuojami. Jei tolimojo susisiekimo maršrutas yra nuostolingas, vežėjas pats atsisako juo vežti keleivius.

Pastebima, kad tolimojo susisiekimo maršrutų skaičiaus mažėjimui visoje Lietuvoje turėjo įtakos keliavimo įpročius pakeitusi pandemija ir didėjančios vežimo sąnaudos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)