Su jubiliejumi pasveikinti atvyko ir ministras

Dainiaus Vyto nuotr. Aplinkos ministras Simonas Gentvilas „Ukmergės vandenų“ direktoriui Rimui Arlinskui padovanojo gervę. Dainiaus Vyto nuotr. Aplinkos ministras Simonas Gentvilas „Ukmergės vandenų“ direktoriui Rimui Arlinskui padovanojo gervę.

Ukmergės rajono savivaldybės uždaroji akcinė bendrovė „Ukmergės vandenys“ pažymėjo 90-ies metų jubiliejų.

Į praėjusią savaitę vykusią šventę susirinko esami ir buvę bendrovės darbuotojai, o tarp gausaus sveikintojų būrio buvo ir aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Istoriniai šaltiniai byloja, kad 1932 metais Ukmergėje, Kauno gatvėje, buvo baigtas statyti vandentiekio bokštas – vienas pirmųjų Lietuvoje – bei pradėti tiesti miesto vandentiekis ir kanalizacija.

O jau 1935 metų sausio mėnesį „Ūkininko patarėjas“ skelbė, kad „naujai išrinkta miesto taryba paskubino išleisti naują privalomą įsakymą, pagal kurį visi namų savininkai turi prisijungti vandentiekį ir kanalizaciją. Numatoma, kad visas miestas vandentiekiu bus aprūpintas per trejus metus“.

Nuo tada bendrovė nuėjo ilgą ir sudėtingą gyvenimo kelią.

1981 metais įmonė įsikūrė naujose patalpose, po metų pastatyti mechaniniai valymo įrenginiai.

Atkūrus Lietuvoje nepriklausomybę, „Ukmergės vandenys“ tapo savivaldybės įmone. 1997 metais pastatyti biologiniai valymo įrenginiai. Didelės permainos bendrovės plėtroje vyko nuo 2002-ųjų.

Pastaruosius keliolika metų kolektyvui vadovaujantis direktorius Rimas Arlinskas šventėje sveikino susirinkusiuosius, pažymėdamas darnaus, profesionalaus kolektyvo svarbą.

Pasidžiaugė, kad per pastarąjį dešimtmetį įgyvendinti svarbūs vandentvarkos projektai mieste ir rajone. Vienas iš jų – 2012 metais Sargelių kaime pastatyti dumblo apdorojimo įrenginiai. 2015 metais baigta vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros renovacija bei plėtra Ukmergėje, Šventupėje, Vidiškiuose, Žemaitkiemyje, Taujėnuose, Vepriuose, Šaukavoje ir Dainavoje.

Šiuo metu baigiami įgyvendinti svarbūs Ukmergės kraštui projektai: vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo infrastruktūros plėtros ir rekonstravimo, paviršinių nuotekų tinklų statybos ir rekonstravimo, geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų surinkimo tinklų plėtros.

Bendrovė šiuo metu eksploatuoja 35 vandenvietes, 50 gręžinių, 8 vandens bokštus, 34 vandens gerinimo įrenginius, 414,7 km vandentiekio tinklų. Taip pat yra nutiesta 318,1 km nuotekų tinklų mieste ir rajono gyvenvietėse, pastatytos 24-ios nuotekų tvarkymo sistemos su valymo įrenginiais, 81 nuotekų siurblinė, dumblo kompostavimo įrenginiai, saulės elektrinė, 91,2 km paviršinių nuotekų tinklų, 4 paviršinių nuotekų valymo įrenginiai. Įmonė aptarnauja daugiau kaip 14,3 tūkst. vartotojų ir abonentų.

„Ukmergės vandenų“ su jubiliejumi atvykęs pasveikinti aplinkos ministras S. Gentvilas gyrė bendrovę už puikius rezultatus, kuriais gali džiaugtis visi ukmergiškiai. „Ne kiekviename Lietuvos mieste galima gerti švarų vandenį. Esate švyturys tarp Lietuvos vandentvarkos įmonių“, – renginio metu kalbėjo ministras.

Jubiliejaus proga jis atvežė simbolinę dovaną – gervės skulptūrą. Paaiškino, kad tai – lepus paukštis, kurio populiacija plečiasi tik švarioje aplinkoje. Kadangi dabar šalyje gervių itin padaugėjo, tikėtina, kad to priežastis – švarėjanti aplinka, o tam įtaką daro tokios pažangios, kaip „Ukmergės vandenys“, įmonės.

Aplinkos ministro apdovanojimai įteikti įmonės direktoriui Rimui Arlinskui ir vandentiekio stočių tarnybos inžinieriui technologui Remigijui Damuliui.

Sveikinimais ir prasmingais prisiminimais šventėje pasidalijo Seimo narys Juozas Varžgalys, kuriam dirbant rajono savivaldybės administracijoje „Ukmergės vandenyse“ pradėti įgyvendinti didžiausi investiciniai projektai.

Su jubiliejumi ukmergiškių pasveikinti atvyko Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos nariai. Asociacijos vadovas Bronius Miežutavičius pasižymėjusius darbuotojus apdovanojo garbės raštais.

Išskirtiniu – Lietuvos vandentvarkos ūkio darbuotojo garbės ženklu apdovanotas bendrovės direktoriaus pavaduotojas Stanislavas Gilvydis.

Bendrovės darbuotojus padėkos raštais apdovanojo mūsų rajono vadovai: meras Rolandas Janickas, pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas, pavaduotoja Dalė Steponavičienė.

Darbuotojams apdovanojimus įteikė įmonės direktorius R. Arlinskas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų