Kultūros centre bilietai brangsta, bet ne visi

Vieta tautodailininkų, amatininkų ir tautinio paveldo meistrų mugėje kultūros centre dalyviui kainuos 5 Eur. Vieta tautodailininkų, amatininkų ir tautinio paveldo meistrų mugėje kultūros centre dalyviui kainuos 5 Eur.

Rajono savivaldybės taryba nustatė naujas Ukmergės kultūros centro teikiamų paslaugų kainas.

Jos didėja, tačiau ne visų paslaugų ir ne visiems lankytojams. Brangsta bilietai į renginius, tačiau socialinės atskirties grupės už bilietus mokės tiek pat, kaip iki šiol.

Kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė sakė, kad įstaigos specialistai atliko skaičiavimus ir nustatė, kad kainų pakėlimas neišvengiamas. Padidėjus elektros, šildymo, įrangos techninės priežiūros kaštams, kitos išeities nebeliko. Tačiau akcentavo, kad paslaugų pabrangimas socialinės atskirties grupių neliečia. Pensininkams, neįgaliesiems ir vaikams iki septynerių metų kainos išliko tokios, kokios buvo.

Bilietai į kiną brangs nuo lapkričio 15 d. Į jau paskelbtus kino seansus bilietų kainos nesikeis.

 

Dauguma bilietų pabrango vienu euru. Bilietas į 2D kino filmą kainuos 5 Eur, 3D – 6 Eur. Grupėms nuo 10-ies asmenų vieno bilieto kaina į 2D filmą – 4 Eur, į 3D – 5 Eur.

Pabrango bilietai ir į kitus kultūros centro bei filialų renginius. Naujos kainos jau taikomos.

Pasak R. Graužinienės, sezoną kultūros centras pradėjo su daug įvairių renginių. Kone kasdien rodomi kino filmai (išskyrus pirmadienius), gausu teatro spektaklių, koncertų. Vedama statistika rodo, kad renginių lankomumas šį rudenį padidėjo, kultūrinis gyvenimas atsigauna.

„Tendencija yra gerėjanti, – kalbėjo R. Graužinienė. – Tačiau negalime žiūrėti vienu pjūviu – kad salės būtų pilnos. Mūsų vienas iš tikslų – ugdyti supratimą, kelti meninį lygį. Todėl turime ir „nišinių“ renginių, kurie nesurenka tiek daug publikos, tačiau yra svarbūs visuomenės akiračio plėtimui.“

Pažymėtina, kad visų kitų kultūros centro teikiamų paslaugų – įrenginių bei patalpų nuomos, plakatų maketavimo, spausdinimo ir platinimo, renginių organizavimo, scenarijaus rašymo, režisūros, įgarsinimo – kainos nepadidintos.

Nebrango ir veiklos. Dalyvavimas valandos trukmės užsiėmimuose asmeniui kainuoja 3 Eur, dirbtuvėse bei edukacijose, priklausomai nuo temos ir trukmės, – 3, 4 ar 5 Eur. Brangiausia yra 3 val. trukmės juostų pynimo edukacija – kainuoja 10 Eur.

Kainyne atsirado naujas įkainis – vietos tautodailininkų, amatininkų ir tautinio paveldo meistrų mugėje.  2 kv. m ploto vieta kultūros centre dalyviui kainuos 5 Eur.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų