Po paviešintos žinios – dėmė Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijai

Lašišos buvo gaudomos su tinklais. Lašišos buvo gaudomos su tinklais.

Sekmadienį portale delfi.lt paskelbta žinia apie tai, kad Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos vadovas Vaidas Bakanauskas prieš keletą savaičių sučiuptas brakonieriaujantis.

Aplinkos apsaugos departamento Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos (GGAI) pareigūnai sėkmingą brakonieriaus sulaikymo operaciją įvykdė spalio 17-ąją.

Skelbta, kad aplinkosaugininkai, įtardami neteisėtą žvejybą, jau kurį laiką atidžiai stebėjo Siesarties upės ruožą.

Pasaloje laukę pareigūnai vakare pamatė atvykstančius du piliečius. Vienas jų ėmėsi stebėti aplinką, kitas brido į upę ir ištraukė du neteisėtai pastatytus tinklus. Viename jų vyras rado keturias lašišas ir numetė į krantą.

 Supratę, kad įkliuvo, pažeidėjai dar bandė slėpti žuvį, tinklus statęs asmuo ir pats bandė slėptis pakrantės brūzgynuose, bet išsisukti nepavyko – abu buvo sulaikyti su visais įkalčiais, pranešime spaudai rašė Aplinkos apsaugos departamentas.

„Neršto laikotarpiu apsaugoti lašišas ir šlakius itin svarbu, kad išlaikytume ir gausintume jų populiaciją ir palaikytume įprastą telkinių ekosistemą. Todėl vandens telkinių kontrolę aplinkosaugininkai stiprina dar labiau. Dėl šios priežasties mes vertiname visuomenės pagalbą ir dirbame visomis išgalėmis, kad pažeidėjų, naikinančių tiek vandens, tiek miško gyvūnus, mažėtų“, – pabrėžė Utenos GGAI viršininkas Almantas Vaičiūnas.

Abiem vyrams aplinkosaugininkai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolus, gresianti bauda – nuo 120 iki 300 eurų. O gamtai padaryta žala už 4 sugautas lašišas – 3 880 eurų.

Pranešime apie pažeidimą brakonierių pavardės nebuvo minimos.

Delfi.lt šaltinių teigimu, slėptis ir bėgti bandęs vyras – V. Bakanauskas, kuris Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijai vadovauja nuo 2015 m.

„Ukmergės žinių“ pakalbintas pats Medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininkas pirmadienio rytą buvo nekalbus, tačiau savo kaltės dėl pažeidimo neneigė.

Paklausus, ar liks vadovauti Medžiotojų ir žvejų draugijai, kurios viena iš misijų ir yra kova su brakonieriais, sakė sprendimo dar nepriėmęs. Plačiau nekomentavo ir dėl to, ar aplinkosaugininkų sprendimą apskundė teismui.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos medžioklės žinovas-žuvininkas Arūnas Pračkaila pirmadienio rytą taip pat plačiau situacijos nekomentavo apgailestaudamas dėl situacijos. Nors pats įvykis nutiko spalio mėnesį, sako apie tai draugija sužinojo neseniai.

Pasak A. Pračkailos, V. Bakanauskas draugijoje dirba visuomeniniais pagrindais, o jis pats – samdomas darbuotojas. Prie draugijos kontaktų nurodytas jo telefonas, taigi dabar teks atsakomybė komentuoti apie susiklosčiusią situaciją. O ji tikrai nemaloni.

Pirmadienio rytą planų dėl vadovo veiklos ir ateities draugijos vadovo pareigose, pasak A. Pračkailos, dar nebuvo. Kaip bus ateityje – svarstys.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+31 # Xe 2022-11-15 15:38
Ukmerges ziniasklaida iki paskutines minutes tylejo - ir butu sekmingai nutylejusi,jei yla nebutu islindusi visos Lietuvos mastu.

Kai jau visa ziniasklaida per visur pranese - Ukmerges tik vopy-paste 3 sakiniais atkartojo,patys paskutiniai...praejus gerai savaitei.

Nors Ukmergej jau pries pora savaiciu visi kalbejo,kad kazkuri Ukmerges gamtosaugininka su tinklais pagavo.

O Ukmerges ziniasklaida nei pypt - Ukmerges bebru ir svogeriu klanai savu neisduoda. Jei naujiena nebutu taip placiai pasklidus - Ukmerges portalai butu sekmingai nutyleje.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+15 # bix 2022-11-15 19:47
Tinklinis vadovas geriau tinklini zaistu ,smegenu nerasta,ir dar pagalvos ar palikti posta.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+16 # Ukm 2022-11-16 07:24
Kokia geda! Ir po to Dare daro darys ta pati.. kaop balcia....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Ona 2022-11-16 08:21
Toj. redaktore IP priklausomybe paduos tam paciam. Ne rasinekit. Agranomei galma.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+16 # kk 2022-11-16 09:36
argi pirmas kartas kaip nuskamba ukmerge?? seniai cia mentai brakusino...visi cia vienodi.dangsto vienas kita nes ta pati daro.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+19 # Mantas 2022-11-16 09:46
Supuvusi sovietinė organizacija su dar labiau supuvusiu jos vadovu Vaidu Bakanausku. Gėda visam miestui ir rajonui. Ir matot, jis dar svarstys ar trauktis..
Jis dar ir medžiotojų būrelio vadas, normalioje šalyje liktų be visų postų ir dar teisės medžioti netektų.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # Ona 2022-11-16 14:13
cia jau ne jis spres. Ismes, kuta sava pasodins.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # mix 2022-11-16 11:40
O gal veltui zmogeli uzsipuoleme gal neturi ko valgyti gal seima alkana gal geriau susimeskime ant duonos.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+11 # Vagis 2022-11-16 15:07
Bakaniukas valgyt neturi :D :D :D :roll: :D :D
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # vytautas 2022-12-07 11:03
as jau pries menesi zinojau zinojo ir ukmerges medziotojai sia pavarde paprasciausiai galvojo ,kad praslys,nesenai paliko pareigas savo noru parases prasyma atleisti varnas varnui akies nekerta ,tik deka uteniskiu sis dalykas paviesintas,ir ukmerge is karto buvo informuota apie si ivyki bet tylejo ,kaip rasiau mane kad prasisuks aciu dieviu nepavyko
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų