Įspėja – bauda numatyta net už sausuolius

Kylant medienos kainoms, miškuose daugėja vagysčių, o saugantis nuo pažeidėjų Valstybinių miškų urėdija skelbia stiprinanti miškų apaugą.

Skelbiama, kad organizuojant reidus, skirtus medienos vagystėms ir kitiems pažeidimams užkardinti, pasitelkiama policijos ir aplinkosaugos pareigūnų pagalba.

Reidai vyks iki kalendorinės žiemos pabaigos – vasario 28 d. Šalies miškuose numatoma kas mėnesį organizuoti mažiausiai po 100 reidų tiek darbo metu, tiek poilsio ir švenčių dienomis.

„Žaliavinės medienos sandėlių ir miškų apsaugai pasitelkiamos vaizdo stebėjimo kameros, galinčios realiu laiku perduoti vaizdą apie miške vykstančią veiklą, bepiločiai orlaiviai, leidžiantys operatyviai įvertinti situaciją dideliuose miško masyvuose ir kitos priemonės“, – sako Valstybinių miškų urėdijos Miško apsaugos skyriaus vadovas Marius Ivanauskas.

Administracinių nusižengimų kodekse nuobaudos svyruoja priklausomai nuo iškirsto medienos kiekio. Pavyzdžiui, kai iškertama daugiau kaip 10 ktm medienos, bauda siekia nuo 560 iki 1 200 Eur. Jei pažeidimas padaromas pakartotinai, bauda – 250–1 500 Eur.

Sumokėjus baudą, įmonei taip pat tenka padengti ir padarytą žalą aplinkai. Priklausomai nuo medyno amžiaus, miškų grupės, iškirstos medienos kiekio, už vieną medį žala aplinkai gali siekti ir kelis tūkstančius eurų.

Valstybiniuose miškuose išskirta daugybė saugomų teritorijų, kuriuose ūkinė veikla nevykdoma. Tai – buveinių apsaugai svarbios teritorijos, jose visi sausuoliai ir krituoliai paliekami natūraliai suirti. Miško lankytojams sugalvojus „padėti“ sutvarkyti miškus, privalu žinoti, jog pasisavinus kad ir nudžiūvusį medį, gali tekti padengti žalą aplinkai.

Valstybinių miškų urėdija skelbia, kad savavališkas medžių ir krūmų kirtimas, išvirtusių, nudžiūvusių medžių pasisavinimas yra administracinis nusižengimas. Už tai pažeidėjams skiriamos baudos bei numatytas įrankių konfiskavimas.

Pamačius miške pažeidėją siūloma jį nufotografuoti ar nufilmuoti, įsidėmėti kuo daugiau detalių, automobilio numerius ir pranešti telefonu 112.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+7 # kk 2022-11-27 19:50
ble ..geriau tegu supuna,bet neduok dieve zmogelis paims! va kokia valdzia uzturejom! baisiau nei rusijoi. kas isrinko tokius degradus??? kodel valdzia neziuri liaudies??? kur teisybe??? tfu!!!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Vidmantas 2022-11-28 10:52
Pareigūnai,esantys nuotraukojei-ar nenorėtumėte pradėti baudas rinkti nuo saves,kadangi,pažeidimas užfiksuotas jūsų fotografo(miško paklotės žalojimas).Už šį nusižengimą yra numatyta atsakomybė – transporto priemonių statymas miške arba važiavimas transporto priemonėmis miškais ten, kur tai daryti draudžiama, užtraukia baudą nuo 20 iki 50 eurų.
Bjauru ir gėda už jus,kurie mato kitus,bet ne save...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų