Viešojo sektoriaus įstaigose turės būti įrengti vaikų kambariai

Nuo 2023 metų didesnėse valstybės įstaigose turės būti įrengti vaikų kambariai.

Privačiame sektoriuje įsirengti vaikų kambarius rekomenduojama pagal poreikį. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija parengė minimalius reikalavimus vaikų valandinės priežiūros kambariui.

Vaikai, pavyzdžiui, galės atvykti po pamokų ir iki pasibaigiant mamos arba tėčio darbo dienai tame kambaryje palaukti, paruošti pamokas.

Pagal Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymą, vaikas iki 6-erių metų, taip pat vaikas su negalia, atsižvelgiant į jo specialiuosius poreikius ir brandą, negali likti be vyresnių kaip 14-os metų asmenų priežiūros.

Pagal Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas, nuo sausio valstybės ir kitos įstaigos, kuriose yra patvirtinta 100 ir daugiau pareigybių ir darbuotojai dirba viename ar šalia esančiuose pastatuose, turės įrengti vaikų kambarius trumpalaikei priežiūrai.

Skelbiama, kad vaikų kambariuose turi būti įvairaus amžiaus vaikams skirtų žaislų, žaidimų, knygų, žurnalų, piešimo priemonių, taip pat – vaikams skirtų baldų. Kambariuose esanti įranga, baldai, žaislai ir kitos priemonės turi būti švarūs, prižiūrimi, tvarkomi ir valomi.

Vaikų kambariai turi būti įrengti tame pačiame aukšte kaip ir sanitariniai mazgai, kuriuose esantys įrenginiai turi būti pritaikyti vaikams pagal ūgį. Šie sanitariniai mazgai turi atitikti statinių prieinamumo žmonėms su negalia reikalavimus. Gali būti įrengtos ir stacionarios kompiuterizuotos vietos vaikams.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų