Paramos prašytojų gerokai padaugėjo ir kaime

Smarkiai šoktelėjus malkų kainoms, dėl valstybės kompensacijų kietajam kurui įsigyti vis daugiau gyventojų kreipiasi ne tik į miesto savivaldybę, bet ir į kaimo seniūnijas.

Pivonijos seniūnijos socialinė darbuotoja Rima Diržauskienė sako, kad šiemet besikreipiančiųjų dėl kompensacijų padaugėjo du, o gal ir tris kartus.

Tiesa, per žiniasklaidą dažnai raginant žmones kreiptis dėl paramos, pasitaiko atvejų, kai to teiraujasi net ir tūkstantines išmokas iš valstybės šiemet gavę ūkininkai. Tokie prašymai netenkinami. Vis dėlto – tai retos išimtys. Didžioji dauguma, kuri prašo paramos kietajam kurui, ją ir gauna.

Yra ir kitų paramos formų – šeimos kreipiasi dėl socialinių ar vaikams skirtų išmokų. Tačiau, pasak R. Diržauskienės, ypač sunku šiuo metu vienišiems senoliams. Vieni vaikų neturėjo, kitų užauginti sūnūs ir dukros išvykę į užsienį, kartais nuėję klystkeliais ar mirę.

Nemenka parama sunkiai besiverčiantiems žmonės – maisto produktai iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo. Šiemet pabrangus maisto produktams, ši parama kaip niekada anksčiau laukiama ir vertinama.

„Yra daug sunkiai gyvenančių žmonių ir, deja, kasmet jų daugėja“, – pastebi socialinė darbuotoja liūdnai pajuokaudama, kad link gerovės valstybės tikrai neiname. Bent jau tą mato iš savo patirties. O ji tikrai nemaža – R. Diržauskienė socialine darbuotoja dirba jau 18 metų.

Džiaugiasi, kad, artėjant Kalėdoms, kai kurių vienišų senolių gyvenimą pavyksta praskaidrinti dovanomis. Kristina Dūdė, kuri anksčiau gyveno emigracijoje, o dabar persikėlė į Lietuvą, jau ne pirmus metus rengia akcijas, kurių metu stengiasi įgyvendinti senolių svajones. Akcijos iniciatorei seniūnija pasiūlo žmones, kurių situacija itin sudėtinga. Šiemet vienai vienišai močiutei buvo padovanotas mobilusis telefonas, o kitai – sveikatai stiprinti skirtos priemonės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų