Iš medžioklės trofėjų parodos grįžo su medaliais

Gedimino Nemunaičio nuotr. Pasak A. Pračkailos, trofėjai – kiekvieno medžiotojo pasididžiavimas. Gedimino Nemunaičio nuotr. Pasak A. Pračkailos, trofėjai – kiekvieno medžiotojo pasididžiavimas.

Net 119 ukmergiškių medžiok-lės trofėjų šiemet dalyvavo tarptautinėje medžioklės ir žvejybos trofėjų parodoje „Raudonė 2022“. Nemažai jų įvertinta itin gerai ir apdovanota medaliais.

Paroda Jurbarko rajone esančioje Raudonės pilyje buvo eksponuojama bemaž tris mėnesius – nuo liepos iki rugsėjo pabaigos.

Joje iš viso eksponuota per 1 500 trofėjų, sumedžiotų ir sužvejotų mūsų šalyje ir užsienyje per pastaruosius ketverius metus.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija iki karantino tokias parodas organizuodavo kas trejus metus. Šiemet surengta po ketverių metų pertraukos.

Skelbiama, kad tinkamas medžioklės trofėjų paruošimas, kolekcionavimas ir eksponavimas parodose yra svarbi medžioklės kultūros dalis. Iš medžioklės trofėjų galima spręsti apie medžiojamųjų gyvūnų populiacijų ir jų gyvenamosios aplinkos būklę, o parodų kataloguose registruoti trofėjų vertinimo duomenys turi išliekamąją vertę.

Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos vadovas Arūnas Pračkaila pasakojo, kad iš mūsų medžiotojų būrelių ir klubų parodai daugiausia buvo pristatyta elnių ragų. Taip pat – stirninų, briedžių ragų ir vienas bebro kaukolės trofėjus. 

Visi trofėjai atrinkti pagal Tarptautinės medžioklės ir medžiojamųjų gyvūnų apsaugos tarybos taisykles. Jie vertinami pagal griežtus taisyklių kriterijus. Vienas iš pagrindinių ragų vertinimo kriterijų – jų dydis ir forma.

A.Pračkaila pasakojo, kad, norint tinkamai paruošti trofėjų, reikia žinių ir įgūdžių.

Pabrėžia, kad, tik įvedus atrankinės medžioklės taisykles, medžiojamųjų gyvūnų skaičius, populiacijų ir trofėjų kokybė ėmė augti. Selekcinės arba atrankinės medžioklės principai yra apibrėžti Medžioklės taisyklėse.

Patys geriausi trofėjai yra įrašomi į Europos ir pasaulio medžiok-lės trofėjų rejestrą.

Vadovas pasakojo, kad draugija medžioklės trofėjų apžiūras rengia kiekvienais metais.

Parodoje dalyvavę eksponatai – medžiotojų nuosavybė. Kiekvienas juos laiko savo namuose, o kai kurie net yra įsirengę atskirus medžioklės kambarius. Trofėjai – kiekvieno medžiotojo pasididžiavimas.

Pasak A. Pračkailos, statistika byloja, kad žvėrių Lietuvos miškuose daugėja, taigi galima teigti, kad visa medžioklės veikla organizuojama tinkama linkme.

Mūsų rajone šiuo metu – itin gausi elnių populiacija. Spėja, kad mūsų medžioklės plotuose dabar yra apie 4 000 elnių.

Per didelė populiacija – rūpestis ūkininkams, nes gyvūnai naikina pasėlius. Tragiškų įvykių dėl laukinių gyvūnų įvyksta ir šalies keliuose.

v

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų