Sieks į Ukmergę prisivilioti gydytojus

Būsimiems Ukmergės sveikatos priežiūros įstaigų gydytojams numatytos gana solidžios piniginės skatinimo priemonės. Būsimiems Ukmergės sveikatos priežiūros įstaigų gydytojams numatytos gana solidžios piniginės skatinimo priemonės.

Rajono politikai šią savaitę rengiasi patvirtinti programą, pagal kurią trūkstamos specialybės gydytojai bus skatinami dirbti mūsų rajono viešosiose asmens sveikatos priežiūros įstaigose.

Numatytos gana solidžios piniginės Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro ir ligoninės gydytojų skatinimo priemonės.

Numatyta 5 883 Eur kasmetinė išmoka pirmus 3-ejus metus, išskaitant ir sumokant gyventojų pajamų mokestį į šalies biudžetą, išmokant gydytojui ne mažiau kaip 5 000 Eur. Metinė piniginė išmoka būtų išmokama už išdirbtus metus.

Kita paramos forma – transporto išlaidų kompensavimas, jei gydytojas važinės į darbą iš kito rajono.

Numatyta skirti 35 000 Eur rezidentūros studijoms kompensuoti, apmokant kasmet per 5-erius metus po rezidentūros studijų baigimo.

Tačiau gydytojas turi įsipareigoti Ukmergės gydymo įstaigoje dirbti ne trumpiau kaip 5-erius metus.

Nėštumo ir gimdymo atostogų, vaiko priežiūros atostogų ir privalomosios karo tarnybos laikotarpiai nebūtų įskaičiuojami.

Gydytojui gali būti skiriamas ir savivaldybės būstas, jeigu rajone neturi nuosavybės teise priklausančių gyvenamųjų patalpų.

Jei gydytojas mūsų rajone įsigys nekilnojamąjį turtą, deklaruos gyvenamąją vietą ir įsipareigos mūsų gydymo įstaigoje dirbti 5-erius metus ne mažesniu kaip vieno etato darbo krūviu, jam galės būti išmokama iki 25 000 Eur išmoka.

Pažymima, kad į skatinimo priemones gali pretenduoti tik naujai atvykstantys gydytojai, bent 3-ejus metus nedirbę Ukmergės rajono asmens sveikatos priežiūros įstaigose.

Gydymo įstaigos kasmet turės pateikti savivaldybei trūkstamų specialybių gydytojų sąrašus.

Taip pat privalo informuoti, jeigu gydytojas nutraukia darbo santykius, nepraėjus nurodytam terminui po  skatinimo priemonės panaudojimo.

Numatyta, kokiais atvejais sutartį pažeidęs gydytojas būtų  atleidžiamas nuo pareigos grąžinti išmokėtą išmoką. Vienas iš jų – užklupusi liga, dėl kurios dirbti nebegalėtų.

Apraše skelbiama, kad maksimalios skatinimo priemonių sumos yra skiriamos dirbant vieno etato darbo krūviu. Jei dirbama mažesniu darbo krūviu, bet ne mažiau pusės etato, skatinimo priemonių sumos proporcingai mažinamos.

Trūkstamos specialybės gydytojas apibūdinamas kaip pradėjęs dirbti viešojoje asmens sveikatos priežiūros įstaigoje, kurios steigėjas ar dalininkas yra Ukmergės rajono savivaldybė, po to, kai, apie šios specialybės gydytojo reikalingumą paskelbus įstaigai ir Sveikatos apsaugos ministerijos interneto svetainėse, praeina daugiau nei 3 mėnesiai ir neatsiranda kandidatų arba įstaigoje neplanuotai atsiradus laisvai pareigybei įstaigos pastangomis surastas gydytojas.

Savivaldybės tarybos posėdis, į kurio darbotvarkę įtrauktas šis klausimas, vyks trečiadienį.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų