Spausdinti šį puslapį

Pasveikinti pasaulį išvydę mažieji ukmergiškiai

Rajono vadovai naujagimio kraitelius įteikė mažųjų ukmergiškių tėveliams. Rajono vadovai naujagimio kraitelius įteikė mažųjų ukmergiškių tėveliams.

Gruodžio 28-ąją Ukmergės rajono savivaldybėje įteikti naujagimio kraiteliai lapkričio ir gruodžio mėnesiais gimusiems mažiesiems ukmergiškiams.

Kraitelius su būtiniausiais daiktais, kurių prireikia pirmaisiais kūdikio auginimo mėnesiais, įteikė savivaldybės meras Rolandas Janickas, mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė bei šio skyriaus vyriausioji specialistė Justina Astikienė.

Meras pasidžiaugė, kad vis daugiau žmonių pasirenka Ukmergę gyventi, auginti vaikus ir dirbti bei kurti, o tėveliams linkėjo išauginti vaikus, kurie garsintų gimtąjį kraštą savo talentais, prasmingais darbais.

VšĮ „Ukmergės šeimos centras“ direktorė Jurgita Vijūnė bei šio centro socialinė darbuotoja Gerda Jaskūnienė pristatė centro veiklą, papasakojo apie planuojamus renginius.

„Naudodamasi proga labai norėčiau padėkoti Jurgitai ir Gerdai, visam „Ukmergės šeimos centrui“ už tai, kad labai man padėjo. Visos paskaitos ir seminarai, kuriuos lankiau, buvo labai labai naudingi. Nes pradžioje tikrai buvau pasimetusi laukdamasi savo pirmagimio“, – sakė naujagimio kraitelį atsiėmusi jauna mama Martyna.

Paaiškėjo, kad ukmergiškė Martyna savo vyrą parsiviliojo iš Šiaulių, o kita jauna mama Karolina į Ukmergę pas čia gyvenantį vyrą atvyko iš Mažeikių.

Sąlygos savivaldybės dovanojam naujagimio kraiteliui gauti yra dvi: abu kūdikio tėvai arba vienas iš jų (jei yra vienišas / a) turi būti deklaravę savo gyvenamąją vietą Ukmergės rajone, kūdikio gyvenamoji vieta taip pat turi būti deklaruojama mūsų rajone.

Ukmergės civilinės metrikacijos skyriuje gruodžio mėnesį įregistruota 15 naujagimių: 12 gimė Lietuvoje ir 3 užsienyje. Per 2022 metus pasaulį išvydo 283 mažieji ukmergiškiai.

Informavo rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)