Spausdinti šį puslapį

Geriausiai besimokantiems vaikams – paskatinimas

Geriausiai besimokantiems mokiniams surengta ekskursija. Geriausiai besimokantiems mokiniams surengta ekskursija.

Moksleivė Mila MELKŪNAITĖ

Mokytoja Gintarė TUZIKIENĖ

Siekdama paskatinti geriausiai besimokančius vaikus „Šilo“ progimnazija kasmet jiems dovanoja ekskursijas. Šios idėjos iniciatorės 2018 metais buvo mokytojos Jolita Miškinienė ir Jūratė Varžgalytė. Tų metų gruodį pirmą kartą surengta išvyka tapo gražia kasmetine prieškalėdine tradicija.

Šiemet geriausiai besimokantys 5–8 klasių mokiniai apsilankė Vilniuje. Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Švietimo akademijoje jie dalyvavo Kalbos ir komunikacijų centro direktorės dr. Astos Kupčinskaitės-Ryklienės organizuotame susitikime su universiteto bendruomene.

VDU Švietimo akademijos kanclerio pavaduotojas prof. dr. Algirdas Raslanas pristatė universitetą. Dėstytoja Ksenija Banuševičienė vedė paskaitą apie Prancūziją, mokė prancūzų kalbos pradmenų, supažindino su ateities mokytojo profesija bei studijomis.

VDU Švietimo akademijos Lituanistikos ir tarptautinių programų centro vadovė Vilma Leonavičienė papasakojo apie savo profesinį kelią bei lietuvių kalbos reikšmę savo gyvenime. Mokiniai mėgavosi muzikos pedagogikos studenčių atliekamomis dainomis, galėjo pagroti fortepijonu ir buvo apdovanoti prizais.

Ekskursija tęsėsi Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Gidė pasakojo, kad bibliotekos pavadinimas buvo keistas net 8 kartus, o iš jos turimų knygų būtų galima nutiesti kelią nuo Vilniaus iki Ukmergės. Taip pat pristatė knygų dešimtuką, sudarytą iš gražiausių, mažiausių, seniausių, prašmatniausių knygų bei papasakojo, kaip atnaujina knygas. Biblioteka didžiuojasi turėdama unikalių leidinių, o pusę jos pastato užima knygų saugyklos.

Vaikai pasivaikščiojo po atnaujintas bibliotekos erdves, apsilankė dirbtuvėse „Pats sau“, kur įrengta per 20 individualaus darbo vietų, yra 3D spausdintuvas, vinilo ir kaitrinių plėvių pjaustiklis, kaitrinis presas, robotikos ir elektronikos rinkiniai bei daug kitų naudingų dalykų, skatinančių jaunimo kūrybiškumą ir darbštumą.

Galiausiai ukmergiškiai aplankė sostinės Kalėdų eglutę ir pasivaikščiojo po senamiestį. Grįždami dalijosi įspūdžiais ir džiaugėsi, kad jų pastangos gerai mokytis yra vertinamos.

„Šilo“ progimnazija ir toliau ketina organizuoti panašias išvykas geriausiai besimokantiems vaikams. Tai motyvuoja pasitempti ir truputį silpniau besimokančiuosius. Mokinius lydėjusios mokytojos J. Miškinienė, Daiva Šarkienė ir Justina Kuodienė džiaugiasi kelione, nes vaikai aplankė, pamatė ir sužinojo ypač daug...

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)