Spausdinti šį puslapį

Siekia tapti regioniniu centru

Ukmergės „Ryto“ specialiąją mokyklą planuojama pertvarkyti į regioninį centrą. Ukmergės „Ryto“ specialiąją mokyklą planuojama pertvarkyti į regioninį centrą.

Ukmergės „Ryto“ specialiąją mokyklą planuojama pertvarkyti į regioninį centrą.

Ji dalyvaus Specialiųjų mokyklų, pretenduojančių tapti regioniniais centrais, atrankoje – pateikė tokią paraišką.

Po pertvarkos būtų modernizuota mokyklos infrastruktūra, ji aprūpinta reikalingomis priemonėmis, įsteigtos papildomos pareigybės. Tikimasi, kad pagerėtų pedagoginės psichologinės pagalbos prieinamumas, sustiprintos specialistų kompetencijos.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija pranešė, kad paraiškas tapti regioniniais specialiojo ugdymo centrais pateikė įstaigos iš 19-os savivaldybių, o planuojama įsteigti iki 10-ies regioninių centrų.

Pažymima, kad regioninių centrų specialistai dirbs ne tik pačiuose centruose, jie vyks ir į konsultacijų prašančias mokyklas. Centrai taip pat rūpinsis mokyklų vadovų, pedagoginių darbuotojų, mokytojų, jų padėjėjų kompetencijų stiprinimu, konsultuos mokytojus ir tėvus dėl ugdymo turinio pritaikymo, švietimo pagalbos teikimo, mokymo(si) metodų, priemonių, aplinkos pritaikymo ir kt.

Šie centrai kuriami dabar veikiančių specialiųjų mokyklų pagrindu. Jie ir toliau ugdys vaikus, turinčius didelių ir labai didelių specialiųjų ugdymosi poreikių.

Mokyklos, tapsiančios regioniniais centrais, bus atrinktos iki vasario. Paraiškas vertins komisija, kurioje dirbs Lietuvos savivaldybių asociacijos, savivaldybių švietimo padalinių vedėjų asociacijos, Lietuvos mokyklų vadovų asociacijos, Lietuvos negalios organizacijų forumo, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai.

Regioniniai centrai turėtų pradėti veikti kitais mokslo metais. Mokyklos, kurios nebus atrinktos plėtoti savo veiklą kaip regioniniai centrai, veiks ir toliau.

Regioninių centrų veikla bus finansuojama iš valstybės biudžeto specialių tikslinių dotacijų, savivaldybių biudžetų ir kitų finansavimo šaltinių.  Centrų infrastruktūrai pritaikyti konsultavimo funkcijoms vykdyti numatoma skirti per 5 mln. eurų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)