Gimdyti dažniausiai važiuoja į Jonavą

Ukmergės ligoninėje panaikinus Akušerijos skyrių, mūsų rajono besilaukiančioms moterims gimdyti tenka važiuoti į kitus miestus.

Dažniausia kryptis – Jonava. Jonavos ligoninės duomenimis, šiemet pasaulį išvydę pirmieji ukmergiškiai – berniukai.

Jonavos ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriaus vedėja Indrė Grušaitė-Vanagienė informavo, kad pirmasis ukmergiškis, kurio mama atvyko iš Veprių, jų įstaigoje gimė sausio 4-ąją. Tai – pirmasis vaikas šeimoje. Sausio 5-ąją ir 9-ąją berniukų susilaukė dvi Ukmergės mieste gyvenančios šeimos.

Ukmergiškės į Jonavą gimdyti važiuoja nuo praėjusių metų gegužės mėnesio.

Skyriaus vedėja sakė, kad per visus praėjusius metus Jonavoje gimė 418 naujagimių. Pasak jos, daugiausia gimdyvių yra iš Jonavos, tada iš Kėdainių, o Ukmergė pagal gimdančiųjų skaičių trečia.

L.Grušaitė-Vanagienė sakė, kad dauguma gimdyvių į Jonavą atvyksta savu transportu ir visos suspėja laiku. „Incidentų, kad kuri nors nesuspėtų, kol kas nebuvo“, – teigė skyriaus vedėja. Tačiau, pasak jos, pasitaikė atvejis, kai viena gimdyvė, greitosios medicinos pagalbos automobiliu nuvežta į Vilnių, skambino ir prašė ją priimti Jonavoje. Ji teigė savo norą gimdyti Jonavoje išsakiusi greitosios medicinos pagalbos personalui, bet vis tiek buvo nuvežta į Vilnių.

Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centre (PSPC) pasidomėjome, kur gimdyti – Vilniuje ar Jonavoje – ukmergiškės renkasi dažniau.

Gydytoja akušerė-ginekologė Vitalija Kireilienė sakė, kad beveik visos moterys, kurių nėštumo eiga normali, renkasi Jonavą. Jeigu yra nėštumo patologijų, jeigu reikalingas nebe pirmas cezario pjūvis, dėl didelio laipsnio diabeto ir kitais atvejais pagal medicinines indikacijas gimdyvės nukreipiamos į Vilnių.

Šiuo metu PSPC lankosi iki šimto nėščiųjų, iš jų apie 40 – pas gydytoją V. Kireilienę.

Ukmergės ligoninėje Akušerijos skyrius praėjusių metų gegužę buvo panaikintas todėl, kad nesiekė 300 gimdymų skaičiaus per metus. Paskutinius metus VšĮ Ukmergės ligoninėje gimdavo apie 230 naujagimių iš Ukmergės, Širvintų ir kitų rajonų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų