Spausdinti šį puslapį

Kviečia dovanoti dviračius ukrainiečiams

Susisiekimo ministerija inicijuoja akciją – nuo sausio 17 d. iki kovo 11 d. šalies gyventojai kviečiami Ukrainos žmonėms dovanoti naujus ir naudotus (be didelių defektų) dviračius, skirtus tiek suaugusiesiems, tiek vaikams.

Ukrainiečiams taip pat reikalingi dviračių aksesuarai bei kitos jų dalys – šalmai, liemenės, atšvaitai, žibintai ir bagažinės.

Dėl Rusijos karo Ukrainoje reikšminga susisiekimo infrastruktūros dalis šioje šalyje yra sunaikinta. Automobiliams daugelyje vietų nėra tinkamos infrastruktūros, dalis viešojo transporto yra perduota kitiems Ukrainos regionams, organizuojantiems žmonių evakuaciją. Dviračiai būtini judėjimui į aplinkines gyvenvietes maisto ar vandens, medicinos pagalbos, jais patogu pasiekti viešas vietas, taip pat teikti reikiamą humanitarinę pagalbą.

Akcijos metu dviračiai bus renkami ir kaupiami visoje Lietuvoje, o pavasarį iškeliaus į Ukrainą. Dviračių priėmimas vyks 25-iuose taškuose visoje šalyje.

Ukmergėje tokia vieta nenumatyta, tačiau numatyta beveik visuose aplinkiniuose rajonuose – Jonavoje, Kėdainiuose, Širvintose...

Daugiau informacijos galima sužinoti Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. 8 612 30078, arba Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. (8 372) 02293.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)